Volkswagen modernizējis krosoverus Atlas un Atlas Cross Sport; zināmas cenas

Ziemeļamerikas tirgū pārstāvētie Volkswagen krosoveri Atlas un Atlas Cross Sport startēs no atzīmes 39 075 dolāri (aptuveni 36 000 eiro).

Abi piecmetrīgie krosoveri tiek aprīkoti ar divlitrīgu četru cilindru turbo benzīna motoru, kas attīsta 270 Zs jaudu un 370 Nm griezes momentu, sadarbojoties ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un priekšējo riteņu piedziņu. Pieejama arī 4Motion pilnpiedziņa, taču tā ir papildaprīkojuma sarakstā. Četrcilindru motors Atlas saimei ir vienīgā izvēle, jo VR6 sešcilindru agregāts no saraksta svītrots.

Modernizēto Atlas varēs atpazīt pēc jaunās formas radiatora restes un lielāka izmēra diožu lukturiem, kurus tagad savieno horizontāla diožu josta. Tāds pats risinājums ar savienojošo elementu izmantots arī aizmugurē, izņēmums ir bāzes versija, kas iztiek ar parastajiem atsevišķajiem lukturiem katrā flangā. Modernizācijas gaitā krosoveram piešķirti jauni riteņu diski, kas pieejami 18, 19, 20 un pat 21 collu formātā, ja izvēlēta sportiskā R-Line versija.

Salonā modernizētie krosoveri iepriecinās ar jauniem materiāliem: instrumentu panelis un viduskonsole ir izgatavoti no augstākas kvalitātes mākslīgās ādas, nevis cietas plastmasas. Tas pats attiecas uz durvju paneļiem, bet Atlas top modeļi piedāvā stepētas ādas sēdekļus ar rombveida rakstu.

12,0 collu „peldošais” skārienekrāns aizstāj pagājušā gada 10,3 collu ekrānu, un jauns 10,3 collu digitālais instrumentu panelis atrodas tieši vadītāja priekšā. Bezvadu Apple CarPlay un Android Auto tagad ir standartaprīkojumā, pievienota bezvadu uzlāde viedtālrunim, pieejami seši USB-C porti un divas USB-A pieslēgvietas.

Volkswagen IQ.Drive vadītāja palīdzības komplekss tagad ir iekļauts standarta aprīkojumā. Tas ietver tādas tehnoloģijas kā joslu centrēšana, joslas novirzīšanas brīdinājums un automātiskā bremzēšana. Tomēr par adaptīvo kruīzkontroli, tāpat kā par projekcijas displeju, joprojām tiek piemērota papildmaksa.

ASV tirgū ar trīs sēdekļu rindām aprīkotā Atlas cena sākas no atzīmes 39 075 dolāru (apmēram 36 000 eiro), bet par sportisko Atlas Cross Sport ar divu sēdekļu rindu konfigurāciju salonam prasīs 38 065 dolāru (35 000 eiro).

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.