Līdz 560 km – Mercedes modernizējis elektriskos EQA un EQB; tirgū 2023.gada rudenī

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz pabeidzis darbu pie elektriskās gammas mazāko modeļu modernizācijas, atklājot, ka pasūtīšanai tie kļūs pieejami šoruden.

Vizuāli jaunākos EQA un EQB varēs atpazīt pēc Black Panel priekšējās restes, kas Mercedes lielāko modeļu stilā ieguvusi dekoru ar sīko zvaigznīšu rakstu. Jauninājumi salonā ietver jaunāko MBUX multivides iekārtu ar uzlaboto balss vadību un centrālo ekrānu, bet parocīgāku uzlādi nodrošinās Plug&Charge funkcija, kas ļauj šo procesu uzsākt automātiski, kolīdz kabelis ievietots ligzdā un neprasa papildu autentifikāciju.

Pateicoties aerodinamiskajiem uzlabojumiem, kā arī jaunajām zemas rites pretestības riepām, EQA sniedzamība pieaug līdz 560 kilometriem un savu artavu tajā devusi jaunā distances pagarināšanas funkcija, kas automātiski atslēdz vai ierobežo elektrisko patērētāju darbību.

Ir iekļautas arī vadītāja palīdzības sistēmas ar uzlabotiem sensoriem, jauna daudzfunkcionāla kamera un atpakaļgaitas kamera, bet papildaprīkojuma klāstā pieejamā braukšanas palīglīdzekļu pakete ietver uzlabotas funkcijas, piemēram, Active Lane Keeping Assist joslas uzturētāju, kas tagad darbojas ar stūrēšanu, nevis izmanto ESP sistēmas iejaukšanos.

EQB piecvietu modifikācijai pirmo reizi kā īpašs aprīkojums ir pieejams sakabes āķis ar ESP stabilizāciju.

Atjauninātās EQA un EQB versijas varēs pasūtīt no 2023. gada rudens, un tās būs pieejamas Eiropas dīleru centros 2024. gada sākumā.

 

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.