Ford automatizētā braukšanas sistēma BlueCruise tagad arī Eiropā

BlueCruise pieejams ASV, Lielbritānijā un tagad arī Eiropā. Vispirms gan tikai Mustang Mach-E un par naudu.

Ford ievieš automatizēto braukšanas sistēmu BlueCruise arī Eiropā. Turpmāk tā būs pieejama Vācijā, elektriskā Mustang Mach-E īpašniekiem, kā papildu ekstra. Par cenu ražotājs klusē, bet, piemēram, Lielbritānijā pieeja šai tehnoloģijai nozīmē abonēšanu par 21 eiro mēnesī.

BlueCruise atbilst Level 2 plus līmenim un noteiktos ceļu posmos ļauj uzticēt vadību elektronikai, turklāt no vadītāja netiek prasīts atstāt rokas uz stūres. Tiesa, pilnībā relaksēties neizdosies, jo aiz stūres iebūvētā infrasarkanā kamera uzrauga, lai vadītāja skatiens būtu vērsts uz priekšu – tātad, uz ceļu. Ja šoferis pārāk ilgi skatās uz sāniem vai pievēršas citām lietām, Blue Cruise par viņa atbildību atgādina akustiski. Pat ja ceļa apzīmējumu nav, tiek dots attiecīgs trauksmes signāls.

Sistēma tiek aktivizēta ar slēdzi stūrē, un pēc īsas situācijas pārbaudes displejs parāda, ka Blue Cruise pārņem vadību. Rokas var noņemt no stūres, braucot ar ātrumu līdz maksimāli 130 km/h. Sensori un priekšējā kamera fiksē joslu marķējumus, ātruma ierobežojumus un dažādus satiksmes apstākļus.

Vācu mediji ziņo, ka Mustang Mach-E pagaidām paliks vienīgais Ford modelis Vācijas tirgū, kam pieejama BlueCruise tehnoloģija.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.