Nepilni 40 000 eiro: jaunais Volkswagen Passat: lielāks, modernāks un tikai universāls (+ FOTO)

Vidējās klases modelis savu dzīvesciklu turpina, taču tagad tas pieejams vienīgi universāla modifikācijā. Pieejami arī dīzeļdzinēji, kas ļaus nobraukt līdz 1400 km.

Jaunākā Volkswagen Passat paaudze jau atrādīta žurnālistiem, tādēļ informācijas par to netrūkst. Jaunākais Passat pieaudzis garumā par 14 cm līdz 4,92 m, riteņu bāzei pielikti 5 cm (2,84 m), 2 cm nākuši klāt platumam (1,85 m), augstumam praktiski nemainoties.

Par 40 litriem palielinājusies bagāžas nodalījuma ietilpība (690 l.), ar nolaistām sēdekļu atzveltnēm sasniedzot pat 1920 litrus (jaunajam Mercedes E-klases modelim 1830 l.). Tas nekādā ziņā nav traucējis uzlabot aerodinamiku, kas izmantojot dažādas detaļas, piemēram, Air Curtain priekšpusē, jaunus spoguļus un jumta spoileri mērāma ar 0,25 (iepriekš 0,28).

Salonā ciparu mērinstrumenti (10,25 collas) un multivides ekrāns (12,9-15 collas) ar Volkswagen jaunāko MIB 4 tehnoloģiju, kas biežāk lietojamās izvēles un klimatkontroles vadību patstāvīgi rāda attiecīgi ekrāna augšējā un apakšējā malā.

Pa vidu joprojām ir daudz vietas pielāgojamajam sākuma ekrānam, tostarp jaunajam valodas palīgam IDA. Izgaismotie skārienjutīgie slīdņi temperatūrai un skaļumam ir atrodami ekrāna apakšā.

Viduskonsolē tikai motora starta poga, stāvbremze un sīklietu nodalījumi, bet ātrumpārslēgs ar pozīcijām D, N un R pārceļojis uz stūres statni. Vējstikla tīrītāju vadība integrēta pagrieziena rādītāju svirā, kas mazliet neierasti, taču pārsvarā viss tik un tā ir iestatīts uz “Auto”.

Sēdekļi jau bāzes versijā piedāvā masāžas funkciju ar trīs gaisa kamerām, bet īpaši komfortablajiem ergoActive-Plus to būs 10. Vēl prasīgākiem klientiem pieejami sēdekļi ar klimatkontroles funkciju.

Motoru piedāvājumā iekļautas divas jaunas hibrīdversijas ar kopējo jaudu 204 vai 272 ZS. abas uz 1,5 litru TSI dzinēja bāzes radītās Plug-in uzlādējamās iekārtas apvienotas ar 19,7 kWh bateriju, kas nodrošina elektriski veicamu attālumu līdz 100 km un atbalsta uzlādi ar līdzstrāvu (50 kW) vai trīsfāzu maiņstrāvu (11 kW). Apvienojumā ar 45 litru benzīna tvertni PHEV nobraukums sniegsies līdz 1000 kilometriem.

Vēl lielāku sniedzamību (līdz 1400 km) nodrošinās dīzeļdzinēji. Abi mazākie attīsta 122 un 150 Zs, bet jaudīgākais 193 Zs agregāts ir apvienots ar pilnpiedziņu. Pilnpiedziņa komplektā arī vienam no benzīna motoriem (265 Zs), bet otrs benzīna agregāts (150 Zs) apvienots ar Mild Hybrid tehnoloģiju.

Bāzes modeļa cena pieaugusi par 1100 eiro (no 39 995 eiro) un tiek piegādāta ar tādiem elektroniskajiem palīgiem kā automātiskais gaisa kondicionētājs, adaptīvā kruīza kontrole ACC, parkošanās palīgi priekšā un aizmugurē, atpakaļgaitas kamera, joslu maiņas palīgs, krustojuma palīgs un ceļa zīmju atpazīšanas sistēma.

Pārdošanā jaunais Volkswagen Passat nonāks 2024.gada pirmajā ceturksnī.

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.