Atsaukums: Bentley Bentayga jānovērš aizdegšanās risks

Britu luksusa automobiļu ražotājs Bentley atsauks vairāk nekā trīs ar pusi tūkstošus krosovera Bentayga eksemplāru, lai novērstu aizdegšanās risku.

Bentley nāksies vēlreiz pievērsties problēmai ar krosovera Bentayga degvielas padeves sistēmu. Pirmās nebūšanas parādījās 2021.gadā, kad klienti sāka sūdzēties par benzīna smaku automašīnas salonā. Ražotājs veica izmeklēšanu un nonāca pie secinājuma, ka cēlonis ir noplūde degvielas tvertnes augšpusē. Atklāt defektu nenācās viegli, jo šī minimālā noplūde atgadījās reti, turklāt tikai sakrītot noteiktiem apstākļiem.

Pēc vairāk kā gadu ilga darba eksperti nonāca pie slēdziena, ka pie paaugstinātas ārējās temperatūras un braucot ar sliktākas kvalitātes degvielu, degvielas sūkņa rotori var tikt aizsprostoti. Šādās situācijās borta dators liek degvielas sūknim novērst šķērsli, radot lielāku slodzi uz elektrisko sistēmu. Šāda darbība var atbrīvot rotorus, taču var arī izraisīt degvielas padeves bloka pārkaršanu un sekojošu aizdegšanos.

Tādēļ ražotājs atsauc 3527 automobiļus, kas izlaisti no 2016. gada marta līdz 2023. gada jūnijam, lai nomainītu vecās konstrukcijas degvielas padeves sistēmu pret uzticamāku un drošāku izstrādājumu.

Foto: Bentley

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.