XEV Yoyo apgūst jaunus tirgus Eiropā (+ FOTO)

Ķīnas Itālijas mazauto ražošanas uzņēmums XEV IAA Mobility izstādē paziņojis, ka divarpus metrus garais pilsētas auto būs pieejams arī Vācijas tirgū.

XEV Yoyo ir tikai 2,53 m garš un 1,50 m plats elektriskais transportlīdzeklis, kas aprīkots ar 15 kW (20 ZS) elektromotoru. Ražotāja dati liecina, ka Yoyo maksimālais ātrums ir 80 km/h, un tā darbības rādiuss, ko nodrošina 10,4 kilovatstundu akumulators, ir aptuveni 150 kilometri. Kā alternatīva uzlādei paredzēta akumulatora maiņa, kuru var veikt aptuveni trīs minūšu laikā. Transportlīdzeklis lieliski piemērots pilsētas satiksmei – tas aizņem maz vietas, turklāt apgriešanas rādiuss ir tikai 4 metri.

Konstrukcija paredz, ka trīs iepakojumus var izņemt no automašīnas apakšējās aizmugurējās daļas un samainīt pret uzlādētiem, ja oficiālā maiņas stacija atbalsta šādu pakalpojumu.

Zināms, ka Itālijā XEV ir izveidojis vairāk nekā šādas akumulatoru maiņas 30 stacijas piecās pilsētās, piesaistot tam enerģijas piegādātāju ENI.

Vēl viena XEV Yoyo īpatnība ir krāsainas, dažāda dizaina durvju sānu malas, ko ražo ar 3D printeri. Piedāvājumā ir 42 dažādi veidi, nodrošinot plašas individualizācijas iespējas.

XEV Yoyo ir divvietīgs transportlīdzeklis, ko piedāvā četrās aprīkojuma versijās. Atkarībā no tās, Yoyo aprīkojumā var būt multivides skārienekrāns ar izmēru līdz 10,25 collām, elektriskais stūres pastiprinātājs, Apple Carplay un Android Auto atbalsts, gaisa kondicionieris, panorāmas jumts. Ir arī neliels bagāžnieks pirkumu atvešanai no lielveikala.

Foto: XEV

Foto: XEV

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.