53 000 eiro – modernizētais Audi Q4 e-tron piedzīvo pirmizrādi (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums Audi iepazīstinājis ar elektriskā krosovera Q4 e-tron modernizēto modeli, kas ieguvis uzlabotu spēka iekārtu un spēs aizbraukt tālāk ar vienu uzlādi.

Visi Q4 e-tron varianti tagad aprīkoti ar jaunu sinhrono elektromotoru un 82 kilovatstundu akumulatoriem (pieejamas 77 kWh). Konstrukcijā izmantota uzlabota temperatūras kontroles sistēma un ūdens dzesēšanas apvalks statora ārpusē. Akumulators nodrošina līdzstrāvas uzlādi ar jaudu līdz 175 kilovatiem pilnpiedziņas versijām un līdz 135 kilovatiem automašīnām ar vienu elektromotoru. Ideālos apstākļos bateriju var uzpildīt no 10 līdz 80 procentiem 28 minūtēs, bet sniedzamība pieaugusi līdz 562 kilometriem.

Ražotājs uzskata, ka tik daudz versiju kā iepriekš nav nepieciešams, tādēļ no piedāvājuma izņemti Q4 35 e-tron, Q4 40 e-tron, kā arī Q4 50 e-tron quattro, aizstājot tās ar modifikāciju “55”.

Q4 45 e-tron varianti tagad tiek piedāvāti gan ar aizmugurējo, gan visu riteņu piedziņu, 286 zirgspēku motoram nodrošinot paātrinājums līdz simtam attiecīgi 6,7 (RWD) un 6,6 (AWD) sekundēs. Krosovera jaudīgākā modifikācija 55 e-tron quattro tiek komplektēta ar 340 zirgspēku motoru un 100 km/h var sasniegt 5,4 sekundēs. Visu versiju maksimālais ātrums ir 180 kilometri stundā.

Q4 e-tron standarta aprīkojumā ietilpst Audi virtuālais kokpits, navigācija, apsildāmi priekšējie sēdekļi un bagāžas nodalījuma durvis ar elektropievadu. Par papildmaksu pircējs var iegādāties joslu maiņas palīgsistēmu, kas darbojas tandēmā ar adaptīvo kruīza kontroli ātrumā līdz 90 kilometriem stundā, toties Acoustic Vehicle Alert System skaņas ģenerators, kas pie maza ātruma drošības apsvērumu dēļ rada raksturīgu troksni, brīdinot gājējus un velosipēdistus par to, ka transportlīdzeklis, jau ir pamata komplektā.

Pasūtījumu pieņemšana modernizētā Q4 e-tron iegādei sāksies 26. septembrī. Cenas – sākot no 53 000 eiro.

Foto: Audi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.