Mitsubishi aiziet no Ķīnas tirgus

Japānas autoražotājs neiztur konkurenci ar ķīniešu ražojumiem.

Japānas autobūves kompānija Mitsubishi paziņojusi, ka pārtrauc automašīnu montāžu Hunaņas provincē izvietotajā rūpnīcā un aizies no Ķīnas tirgus.

Iemesls – 2023.gada astoņos mēnešos pasaules lielākajā auto tirgū japāņiem izdevies pārdot vien 11 tūkstošus transportlīdzekļu, kas ir par 41,5 procentiem mazāk nekā līdzīgā laika posmā pērn.

Mitsubishi Ķīnas tirgū bija pārstāvēts ar četriem krosoveriem: ASX, Outlander, Pajero un Pajero Sport. 2022. gadā japāņu zīmols vietējā tirgū laida hibrīdu Outlander, taču tas tā arī nekļuva populārs.

Ražošanas rūpnīca Hunaņas provincē tika uzcelta 2012.gadā, sadarbībā ar Ķīnas partneri GAC un labākajos gados tā saražoja vairāk nekā 140 000 transportlīdzekļu gadā. Pēdējā laikā Mitsubishi automobiļu ražošanas konveijers bija apstādināts.

Tikmēr GAC koncerns par noietu nesūdzas – pārdošanas apjomi šogad (līdz augustam) pārsniedza pusmiljonu transportlīdzekļu, kas atbilst 41,4 procentu pieaugumam salīdzinājumā ar 2022. gada tādu pašu laika posmu.

Pēc tam, kad tiks parakstīta vienošanās ar Mitsubishi, rūpnīca Hunaņas provincē pilnībā nonāks GAC īpašumā, un tajā tiks organizēta elektromobiļu ražošana.

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/MitsubishiMotors

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.