Genesis laiž klajā krosoverus GV80 un GV80 Coupe (+ FOTO)

Genesis laidis klajā divus krosoverus. Viens no tiem ir Dienvidkorejas luksuss automobiļu ražotāja pirmais krosovers ar kupejas formas virsbūvi.

Genesis iepazīstinājis ar modernizēto GV80 un jauno GV80 Coupe. Abiem modeļiem joprojām ir raksturīgais Athletic Elegance stils, taču tagad izmantoti plānāki divu līniju LED priekšējie lukturi ar mikrolēcu tehnoloģiju. No priekšpuses automašīnas var atšķirt pēc radiatora režģa: parastajam GV80 tas veidots no dubultām līnijām, GV80 Coupe – no vienas, turklāt tam ir nedaudz savādākas formas gaisa pievadi, aktīvie aizvari priekšējā buferī un četras papildu atveres zem režģa labākai dzinēja dzesēšanai.

GV80 Coupe ir trīs motoru izvēles. Divus tas dala ar GV80: četru cilindru 2,5 T-GDI (304 ZS, 422 Nm) un V6 3,5 T-GDI (380 ZS, 530 Nm), bet trešais pieejams vien kupejas modelim. Tas ir G6DV sešcilindru motors ar 48 voltu e-S/C elektrisko kompresoru, kas attīsta 415 zirgspēkus un 549 Nm griezes momentu. Komplektā ar šo agregātu ekstrēmais Sports+ profils un ātrā starta kontrole.

Visi motori tiek kombinēti a 8-pakāpju AK, standarta krosoveram ir gan aizmugurējo, gan visu riteņu piedziņa, bet GV80 Coupe pieejams tikai ar visu riteņu piedziņu.

Tāpat kā iepriekš, krosovera piekare pielāgo savu darbību, pamatojoties uz datiem no priekšējās kameras un navigācijas sistēmas. Aprīkojumā iekļauti jauni aktīvie dzinēja stiprinājumi, sānvēja palīgsistēma un Auto Terrain braukšanas režīms ar mākslīgo intelektu.

GV80 Coupe ir dažas interesantas funkcijas, kas nav pieejamas standarta modelim, piemēram: Active Sound Design, kas rada lielāka darba tilpuma dzinēju skaņu caur audio sistēmas iebūvētajiem skaļruņiem, un Flex Brake, kas ļauj regulēt bremžu pedāļa jutību.

Abu krosoveru salonā 27 collu OLED displejs, skārienjutīgs klimata kontroles bloks un “kristāla” transmisijas selektors. Tiek solīti uzlaboti apdares materiāli (āda, alumīnijs un dabīgais koks) un skaņas izolācija, kā arī pārskatīta viedtālruņa uzlādes zonas atrašanās vieta. Iespēja ari komplektācija ar īpašu virsmu personīgo mantu dezinfekcijai ultravioletajos staros, apsildāmi roku balsti, gaisa aromatizētājs, displejs aizmugurējiem pasažieriem un Bang & Olufsen mūzika.

Genesis GV80 un GV80 Coupe pārdošanas sākums Dienvidkorejā paredzēts 11.oktobrī.

Foto: Genesis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.