Volvo kārdina ar jaunā minivena EM90 pirmajiem attēliem (+ FOTO)

Volvo publicējis savā vēsturē pirmā minivena tīzerus, daļēji atklājot Ķīnas tirgum paredzētā minivena izskatu.

Attēli, kuros redzama automašīnas priekšpuse un aizmugure, ļauj noprast, ka EM90 iegūs masīvu priekšpusi ar īsu degunu un zviedru markai raksturīgajiem Thor Hammer priekšējiem lukturiem, kā arī taisnu aizmuguri ar vertikāli un horizontāli izstieptiem lukturu stariem, savukārt trešā bilde ar aizkaru paslēpto siluetu liek domāt, ka Volvo markas vēsturē pirmais minivens nebūs tas mazākais izmēros.

Minivena tehniskās īpašības pagaidām tiek turētas noslēpumā. Pēc neoficiāliem datiem, auto tiks būvēts uz Ķīnas Geely SEA platformas. Tādu pašu šasiju izmanto arī zviedru ražotāja Ķīnas radinieks Zeekr (abi ar Volvo pieder Geely), kas uz tās izstrādājis savu minivenu Zeekr 009. Eksperti domā, ka Volvo EM90 dzinējspēks būs aizgūts no Zeekr, tātad tie būs divi elektromotori ar kopējo jaudu 544 ZS, bet gaitas rezerve var sniegties līdz 800 km un vairāk.

Volvo EM90 pirmizrāde nolikta uz 12.novembri. Agrāk tika ziņots, ka automašīna paredzēta Ķīnas tirgum, taču netiek izslēgts, ka redzēsim to arī citos tirgos.  

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/volvocars/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.