ASV atsauks gandrīz 10 000 elektrisko Nissan Ariya

2023.gada izlaiduma Nissan Ariya konstatētas kļūmes programmatūrā.

ASV Nacionālo ceļu satiksmes drošības administrāciju (NHTSA) ziņo, ka Nissan Ziemeļamerikā atsauks 9813 elektriskā krosovera Ariya eksemplāru, kas izlaisti 2023. gadā. Paziņojumā teikts, ka programmatūras kļūmes dēļ var tikt pārtraukta strāvas padeve elektromotoram, uz paneļa parādīsies ziņojums “EV System Off”un automašīna apstāsies.

Traucējumi konstatēti 100 procentos atsaukto transportlīdzekļu, skarot 9813 Nissan Arya ar divu un visu četru riteņu piedziņu. Citus Nissan un Infiniti modeļus defekts neskar.

Saskaņā ar Nissan pārdošanas statistiku ASV, 2023. gada pirmajā pusgadā Japānas zīmols pārdeva 9,4 tūkstošus elektromobiļu: lielākā daļa ir tieši Ariya (5195 vienības), bet Leaf pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar pagājušo gadu samazinājās par 44 procentiem, līdz 4234 vienībām.

Nissan Ariya īpašnieki arī iepriekš saskārušies ar problēmām – šī gada pavasarī mediji vēstīja par dažiem gadījumiem, kad elektromobiļiem braukšanas laikā nokrita stūre. Izrādījās, ka ir eksemplāri, kam stūres rata stiprinājuma skrūve nav pietiekami pievilkta vai arī tās var nebūt vispār. Šī iemesla dēļ 2023. gada pavasarī tika atsaukti 1063 elektriskie transportlīdzekļi.

Foto: Nissan

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.