EV3, EV4, EV5 – Kia paplašinās savu EV elektrisko modeļu klāstu (+ FOTO)

Dienvidkorejas autoražotājs Kia EV Day pasākuma laikā prezentējis divus jaunumus: elektrisko krosoveru un sedanu EV3 un EV4.

Tiek ziņots, ka abi jaunumi korejiešu EV elektrisko transportlīdzekļu klāstam pievienosies nākamgad un kļūs par cenu ziņā pieejamāko piedāvājumu, startējot segmentā no 33 līdz 47 tūkstošiem eiro.

Vienlaicīgi ar šiem jaunumiem, kam pagaidām vēl koncepta statuss, Kia prezentēja arī modeli EV5, kas ir līdzīgs EV9, taču mazāks izmēros. EV5 tiek ražots Korejā un Ķīnā, kur tiek piedāvāts trīs versijās ar 160 kW (218 ZS) vai 230 kW (313 ZS) jaudu kombinācijā ar visu riteņu piedziņu, un nodrošinot sniedzamību līdz 720 kilometriem saskaņā ar Ķīnas vieglo transportlīdzekļu testu (CLTC).

Ķīnas tirgum paredzētās versijas nedaudz atšķiras, it īpaši akumulatora izmēra ziņā.

EV5 aprīkojumā panorāmas displejs ar diviem 12,3 collu ekrāniem instrumentu panelim un navigācijas sistēmai, kā arī 5 collu skārienekrānu starp tiem, bet elektroniskās palīdzības sistēmas ietver šosejas asistentu un autonomo parkošanās palīgu. Joprojām tiek strādāts pie tādu funkciju integrācijas kā “Vehicle-to-Load” (V2L) un “Vehicle-to-Grid” (V2G).

Ceļotājiem patiks, ka EV5 piedāvā “Camping” aizmugurējo sēdekli nakts pārlaišanai, aizmugures konsoli ar 4 litru nodalījumu, kam ir apsildes un dzesēšanas funkcijas, “Multi Table” bagāžnieku, ko var pārveidot par galdu.

KIA EV3

KIA EV3

KIA EV3

KIA EV3

KIA EV4

KIA EV4

KIA EV4

Kia EV5

Kia EV5

Kia EV5

Kia EV5

Foto: Kia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.