Rolls-Royce Ghost versija saules aptumsumam (+ FOTO)

Meistari no Rolls-Royce īpašās indivuduālo darbu nodaļas Bespoke radījuši modeli Ekleipsis Private Collection. Tas izgatavots uz luksuss sedana Ghost bāzes, iedvesmojoties no dabas parādības, ko pazīstam kā saules aptumsumu.

Ekleipsis Private Collection virsbūve krāsota īpašajā Lyrical Copper tonī un papildināta ar mandarīnu krāsas dekoriem – līniju, kas savieno priekšējos un aizmugures lukturus gar automašīnas sāniem, kā arī redzama zem priekšējā bampera, salonā sēdekļu, stūres un priekšējā paneļa noformējumā. Šī pati krāsa izmantota, lai izceltu bremžu skavas, bet no automašīnas griestiem būs vēl grūtāk atraut skatu, pateicoties 940 diodēm (zvaigznītēm), kas veido animētu apli, attēlojot Saules vainagu. Vizuālais efekts ir redzams tikai pasažieriem, tas sākas, kad tiek iedarbināts Ekleipsis versijas motors un ilgst 7 minūtes 31 sekundi – tieši tik ilgi parasti turpinās īsts saules aptumsums.

Pie aprīkojuma pieder arī divu toņu ādas sēdekļi, pulkstenis ar 0,5 karātu dimantiem un 1860 zvaigznes, kas ar lāzeru iegravētas uz priekšējā paneļa.

Rolls-Royce Ekleipsis Private Collection ir aprīkots ar modernizētu 6,75 litru V12 dzinēju, kas ar divu turbīnu palīdzību spēj attīstīt 600 Zs un 900 Nm. Dzinējs ir savienots pārī ar astoņu pakāpju ZF automātisko pārnesumkārbu.

Ražotājs paziņojis, ka pavisam tiks izlaisti tikai 25 Ekleipsis Private Collection eksemplāri. Cena netiek atklāta, taču zināms, ka visi 25 jau esot rezervēti.

Foto: Rolls-Royce

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.