10 gadi KamAZ rūpnīcā un ķīniešu Moskvič ar atlaidi tavs

Krievijā radīts jauns piedāvājums, kas iedzīvotājiem ļaus tikt pie jauna Moskvič automobiļa ar krietnu atlaidi. Pie tās gan tiks vien tie, kas KamAZ rūpnīcai atdos 10 gadus no savas dzīves.

Par to raksta krievu izdevums Motor.ru, kas izklāsta arī šī piedāvājuma nianses. Sākums šķiet itin cerīgs – jauns Moskvič, kaut arī Ķīnas JAC ar nomainītu emblēmu, tomēr ar labu atlaidi, kur citur neatrast.

Šādu programmu piedāvā Moskvič, taču ir kāds „bet”. Uz subsīdiju var pieteikties tikai rūpnīcas KamAZ darbinieks vai jebkurš tehnoloģiskajā ķēdē iekļautā auto giganta partneris. Ikviens var rēķināties ar 5% atlaidi. Tad ir divi ierobežojumi: rūpnīcā jānostrādā vismaz sešus mēnešus, nedrīkst būt disciplinārsodu un nedrīkst būt saistības tiesvedībā ar darba lietām. Šajā gadījumā var saņemt papildu 10% atlaidi.

Vēl 5% atlaide tiek piešķirta nozares veterāniem, kuri nostrādājuši tajā vairāk nekā desmit gadus. Un 2% tiek piešķirti pretendentiem, kas jaunāki par 31 gadu. Nav grūti aprēķināt, ka lielākajai daļai KamAZ darbinieku ir pieejama subsīdija 15-22% apmērā no jauna Moskvič izmaksām. Elektromobilim atlaide būs no 570 līdz 835 tūkstošiem rubļu (5600-8200 EUR), benzīna modeļiem – no 320 līdz 470 tūkstošiem rubļu (3100-4600 EUR).

Vēl kāda nianse: automašīna jāiegādājas tikai no pilnvarota izplatītāja, turklāt aizejot no darba rūpnīcā, subsīdija pārvērtīsies par aizdevumu. Ja strādājat KamAZ nevis desmit, bet septiņus gadus, tad nāksies atdod nevis 30% no summas, bet gan 67,8%! Tas tādēļ, ka parāds tiks aprēķināts proporcionāli nenostrādātajam laikam, par atstrādāto naudu tiks iekasēti procenti pēc Centrālās bankas likmes atlaišanas dienā.

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/felipin_raw

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.