Ferrari piesaka ekskluzīvu superauto sacīkšu trasēm (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs izstrādājis jaunu modeli 499P Modificata, kas tiks izlaists ierobežotā izdevumā un piedāvāts tikai pašiem uzticamākajiem draugiem.

Projekta ideoloģiskais sākums ir Ferrari lieliskā uzvara ar modeli 499P, ko Cavallino Rampante guva 2023.gada Lemānas 24 stundu sacīkstēs, atgriežoties tajās pēc pusgadsimta prombūtnes.

Par godu šai uzvarai Itālijas zīmols nolēma izlaist hiperauto 499P Modificata, kas ir Lemānas uzvarētāja auto vēl ekstrēmāka versija. Vēl ekstrēmāka tādēļ, ka šajā gadījumā nav nepieciešams ievērot FIA WEC tehnisko noteikumu uzliktos ierobežojumus.

Līdz ar to Modificata sanākusi vēl jaudīgāka un tehnoloģijām bagātāka. Lemānas uzvarētāja dzinējspēks ir benzīna turbo V6 no jaunā 296 GT3 apvienojumā ar 7 pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu un 272 Zs, ko piespēlē elektromotors ERS enerģijas atgūšanas sistēma. Kopējā jauda – 680 Zs.

Modificata paļaujas uz to pašu V6, taču kopā ar F1 bolīda elektromotoru jauda sasniedz 520 kW (707 Zs) – par 20 kW vairāk nekā 499P, savukārt Push-to-Pass funkcija septiņu sekunžu garumā mobilizē vēl 120 kW (160 Zs), nodrošinot 640 kW ( 870 Zs) kopējo jaudu. Arī šajā gadījumā komplektā 7 pakāpju sekvenciālā pārnesumkārba un 800V uzlādes tehnoloģija, bet elektromotors pieslēdzas nevis pēc 190 km/h sasniegšanas, bet gan uzreiz pēc starta.

Modificata ir pilnībā pārkonfigurētas visas elektroniskās sistēmas un dzinēja vadības bloks, kā arī uzstādīta modificēta piekare, lai nodrošinātu maksimālu braukšanas prieku un paredzamu automašīnas uzvedību jebkuros apstākļos.

499P Modificata ir aprīkots ar īpašām Pirelli riepām, kas ātri uzsilst un nodrošina nemainīgu saķeres līmeni vairākos apļos ar maksimālu veiktspēju.

Jaunais hiperauto tiks izlaists ierobežotā tirāžā, un, visticamāk, maksās vairākus miljonus eiro.  

No 2024. gada Ferrari atklās programmu Sport Prototipi Clienti, kuras ietvaros Ferrari 499P Modificata īpašnieki savus hipermašīnus varēs izmantot īpaši organizētās trases dienās – itāļu autoražotājs mašīnas nogādās sacīkšu trasē, apkalpos un pēc tam aizvedīs atpakaļ uz Maranello glabāšanai.

 

Foto: Ferrari

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.