AIM Micro 01 – mikromobilitāte japāņu stilā (+ FOTO)

Ja neslimojat ar lieluma māniju un varat iztikt bez 4,5 tonnas smagā elektromobiļa GMC Hummer EV, tad mobilitāti var nodrošināt arī 600 kg smagais un tikai 2,49 m garais AIM Micro 01.

Japan Mobility Show 2023 izstādē skatāmais AIM koncepts pierāda, ka mikromobilitāte var būt ne tikai videi draudzīga un lēta, bet arī pietiekami stilīga. Micro 01 ir 2,49 metrus garš un 1,29 metrus plats elektromobilis ar divām sēdvietām, kam raksturīgs draudzīgs un futūristisks dizains, kā arī kompakti izmēri, kas ļauj ērti justies pilsētas vidē. Neparasta detaļa ir logi durvju apakšējā daļā, kas, šķiet, ir vairāk stilistisks nekā praktisks risinājums. Kabīne iekārtota askētiski – vadītāja priekšā stūre un divi apaļi mērinstrumentu displeji, zemāk atsevišķs bloks ar starta pogu, ventilācijas vadību un ātrumu izvēles kontrolieri.  

Zināms, ka mikroauto sver 600 kilogramus, var sasniegt maksimālo ātrumu 60 km/h un ar vienu uzlādi nobraukt 120 kilometrus, turklāt akumulators var būt fiksēts vai nomaināms. Papildus slēgtajam variantam, Micro 01 būs pieejams arī vaļējā versijā, kas iztiek bez jumta un aizmugurējā loga.

Šādu transportlīdzekli no 2025.gada plānots ražot Okinavas prefektūrā, cena bez akumulatora – 6250 eiro.

Foto: Japan Mobility Show 2023

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.