Peld, var apgriezties uz vietas un maksā 140 000 eiro – tas ir Yangwang U8

Ar 1200 Zs jaudu apveltītais milzenis no Ķīnas var arī ieskrieties līdz simtam 3,6 sekundēs un bez papildu uzlādes nobraukt 1000 kilometrus.

Ķīnā prezentēts apvidus auto Yangwang U8. Tas ir arī Eiropā pazīstamā koncerna BYD (Atto, Dolphin, Han, Seal un Tang) Premium apakšzīmola ražojums, kas sākotnēji būs pieejams vien pašmāju tirgū versijā U8 Premium Edition par 1,1 miljonu juaņu, kas ir aptuveni 140 000 eiro.

Cena Ķīnas tirgum šķiet neierasti liela, taču U8 ir ko likt pretī. 5,32 m garais automobilis ir apgādāts ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 1200 Zs (1280 Nm), tādēļ ražotāja uzrādītās 3,6 sekundes līdz 100 km/h nešķiet nekas pārspīlēts. Veicamais attālums ar vienu uzlādi ir 1000 km, ko U8 palīdz sasniegt konstrukcijā iekļautais divlitru Range Extender iekšdedzes dzinējs, kas tiek izmantots kā ģenerators akumulatora uzlādei.

Pateicoties pievadam, kas katru riteni var darbināt atsevišķi, U8 spēj apgriezties uz vietas, taču tas vēl nav viss – specifiskā konstrukcija, kas atbilst IP68 sertifikātam aizsardzībai no putekļiem un ūdens, ļauj tam pārvarēt arī visnotaļ nopietnus ūdens šķēršļus līdz 1,40 m dziļumam. Pārsniedzot šo rādītāju, U8 var „mesties peldus”, tas ir turpināt kustību ar ātrumu 3 km/h stundā un darīt to aptuveni pusstundas garumā. Tā saucamais Watmodus šajā laikā aizver logus, pasargā no ūdens ieplūšanas salonā un pārslēdz ventilācijas sistēmu uz iekšējo cirkulāciju.

U8 salons iekārtots izmantojot ādu, alkantaru un retas koku šķirnes dekorus, komplektā audio sistēma ar 22 skaļruņiem, divi 23,5 collu ekrāni instrumentiem un multividei, bet Vehicle-to-load funkcija ļauj ar enerģiju nodrošināt arī ārējos patērētājus.  

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.