Jaunie Xiaomi SU7 krājās noliktavās

Elektronikas un viedierīču ražošanas gigants, Ķīnas uzņēmums Xiaomi, ir gatavs sava pirmā modeļa laišanai tautās – pirmie simti eksemplāru izgatavoti un novietoti noliktavu laukumos, gaidot piegādes klientiem.

SU7 (Speed Ultra) ir viens no gaidītākajiem jaunumiem, kaut vai tādēļ, ka tiek solīti iespaidīgi tehniskie rādītāji un arī elektroniskais pildījumam jābūt visaugstākajā līmenī.

4,98 m garais sedans tiks piedāvāts divās versijās – ar aizmugures vai visu riteņu piedziņu. Bāzes modeļa elektromotors attīstīs 299 Zs, bet divmotoru versijas rīcībā būs 673 Zs (838 Nm). 100 km/h automašīna sasniegs attiecīgi 5,3 un 2,8 sekundēs, maksimālais ātrums būs 265 un 210 km/h, sniedzamība – līdz 800 un 668 kilometriem.

Sedanam tiek solīts rekordzems gaisa pretestības koeficients 0,195, aktīvi aerodinamiskie elementi, ieskaitot aizmugures spoileri un uzlabota Xiaomi Pilot automatizētā vadības sistēma. Autopilotu darbina lidars, 11 augstas izšķirtspējas kameras, trīs milimetru diapazona radari, 12 ultraskaņas sensori un divas Nvidia Drive Orin skaitļošanas platformas. Multimediju iekārta ar 16,1 collu ekrānu darbojas ar jaunāko Qualcomm Snapdragon 8295 mikroshēmu un HyperOS operētājsistēmu.

Interesanti, ka ražotājs atstājis četras fiziskas pogas funkciju kontrolei, bet „old school” cienītājiem ir iespēja multimediju iekārtas apakšā pievienot veselu bloku ar kopumā 10 slēdžiem.

Zināms, ka sedans atbalsta ātro uzlādi ar 800V, ir apveltīts ar ātrās uzlādes funkciju arī zemā temperatūrā, bet autonomās braukšanas sistēma spēs noteikt šķēršļus arī sniegputenī.

Plānots, ka SU7 piegādes sāksies gada pirmajā pusē. Cenas vēl nav atklātas, taču Ķīnas tirgus eksperti prognozē, ka tā būs aptuveni 300 000 juaņu (zem 40 000 eiro) robežās.

 Sagaidāms, ka Xiaomi SU7 kļūs par vienu no Pekinas autoizstādes (aprīlis) interesantākajiem jaunumiem.

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/carnewschina/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.