BMW koncepts Concorso d’Eleganza Villa d’Este konkursam (+ FOTO)

Šī gada konkursam BMW sagatavojis Concept Skytop – elegantu rodsteri, kuras jaušamas BMW 503 un Z8 formas.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este gleznainā Komo ezera krastos ik gadu pulcē ekskluzīvus vēsturiskus transportlīdzekļus, elegantus konceptautomobiļus, interesantus prototipus un motociklus. Par automobiļu skaistuma konkursu dēvētais pasākums notiek kopš 1929. gada.

BMW tajā piedalās regulāri un šogad uz Itāliju tiek vests Concept Skytop – vaļējā tipa divvietīgs automobilis, kas projekta autoru vārdiem runājot „atgādina rūpīgi izstrādātu skulptūru, kur tā sportiskā elegance papildina muskuļoto stāju”.

Koncepts izceļas ar “haizivs deguna”priekšpusi, ieverot šaurus lukturus un izgaismotu divdaļīgo radiatora režģi, spārniņiem, kas aizvieto durvju rokturus, īpaša dizaina riteņu diskiem un slīpo aizmuguri ar spēcīgo gurnu daļu, apliecinot dizaineru formulējumu. Komplektu papildina izsmacināta salona apdare ar ekskluzīviem materiāliem, ar ādu apvilkts drošības stienis aiz sēdekļiem un aizmugures stikls, kas ir pilnībā nolaižams.

Par motoru BMW ziņas nesniedz, vien norāda, ka izmantots viņu jaudīgākais astoņcilindru agregāts, tātad, iespējams V8 jauda sasniedz 625 ZS.

Daļa žurnālistu, kas atspoguļo auto jaunumus šeit saskata elementus no Z8 un 503 modeļa, citiem  Concept Skytop atgādina 8.sērijas Targa, bet daļa to nosauc par automobiļa un jahtas krustojumu.

Vēlot panākumus BMW Concept Skytop, atgādinām, ka 2023.gadā par  Concorso d’Eleganza Villa d’Este uzvarētāju kļuva Pagani Huayra Codalunga.

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.