2000 km sniedzamība – BYD sola debesmannu ar saviem hibrīdiem

Ķīnas autoražotājs BYD drīzumā sola pārsteigt konkurentus ar mazcenas hibrīdiem, kas ar uzpildīto degvielas tvertni un uzlādēto akumulatoru spēs nobraukt līdz 2000 kilometriem.

Kurš gan nav sapņojis par to, ka vienreiz uzpildot automobili ar degvielu, varētu aizbraukt no Rīgas, par piemēru teju līdz Parīzei. Ja var ticēt vācu Autobild rakstītajam, drīz šāda iespēja būs, pateicoties Ķīnas BYD. 

Minētais izdevums, atsaucoties uz interneta portāla BGR informāciju raksta, ka Ķīnas autoražotājs BYD drīzumā laidīs klajā divus vidējās klases modeļus, kas bez papildu uzpildes un bez papildu uzlādes spēs nobraukt līdz 1200 jūdzēm, kas ir aptuveni 2000 kilometri. Nekādas citas detaļas par šiem automobiļiem netiek atklātas, ja neskaita to, ka šādu attālumu BYD automobiļiem nodrošināšot uzlabotā hibrīdsistēma. Vēl viena teju neticama nianse, ko piemin Autobild, ir cena – no 13 000 eiro.

Par BYD jaunumiem raksta arī Bloomberg, piebilstot, ka konkurentiem tas būs liels izaicinājums, jo, piemēram, Lexus LS, kas pēc 2023.gada datiem ir hibrīds ar lielāko sniedzamību, var nobraukt par 500 jūdzēm (aptuveni 800 km.) mazāk. Ja tam pieskaita solījumu par zemo cenu, konkurentiem būs, ko padomāt.

BYD ir viens no lielajiem Ķīnas autoražotājiem, kas 2023.gadā pārdeva 3 miljonus automobiļu, bet šogad tam izdevies realizēt 1 miljonu transportlīdzekļu.

 

 

Viens no jaunākajiem BYD modeļiem Bangkokas autoizstādē 2024.gada pavasarī Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.