Līdz 500 km – Cadillac piedāvā 4,82 m garo Optiq Eiropas tirgum

Eiropas tirgū kļuvis pieejams Cadillac Optiq – globālam tirgum izstrādāts elektrisks krosovers, kas bez papildu uzlādes spēs veikt līdz 500 km.

Cadillac Optiq jau tiek pārdots Ķīnā, bet tagad tas kļuvis pieejams arī ASV un Eiropā. 4,82 metrus garais krosovers izmanto Ultium elektrisko platformu, kas pamatā arī izmēros lielākajam Lyriq. Neskatoties uz to, ka riteņu bāze ir par 15 centimetriem īsāka nekā Lyriq, Optiq salonā nevajadzēs justies apdalītam – vietas pietiks gan braucējiem, gan viņu bagāžai, ko nodrošinās bagāžas nodalījums ar 744 litru (maksimāli 1603) tilpumu.

Optiq interjers iekārtots līdzīgi lielākajam modelim un arī piedāvā gan apjomīgu panorāmas jumtu, gan izliekto un apvienoto 33 collu mērinstrumentu/multivides ekrānu. Papildus greznajai ādas apdarei klientam būs iespēja izvēlēties audumu un interesantus dekorus no PaperWood-Furnier (vienādās daļās tulpjukoks un pārstrādātas avīzes).  

2,4 tonnas smagā Optiq dzinējspēks ir divi elektromotori, kas kopā nodrošina 224 kW (305 ZS) un 480 ņūtonmetru griezes momentu abām asīm, savukārt 85 kWh akumulators optimālos apstākļos bez papildu uzlādes ļaus veikt līdz 500 km.

Eiropā automašīnu piedāvās Sport un Luxury variantos, abiem tiek montētas dažāda izmēra riepas (245/50 R20 priekšā, 275/40 R21 aizmugurē), abiem pieejams Super Cruise autopilots, uz Googe Maps balstīta navigācija un AKG19 skaļruņu audio sistēma.

Agrāk Cadillac uz Eiropu sūtīja flagmani Escalade un jaudīgos CT4 un CT5 sedanus V versijās, lielu panākumu nebija, tādēļ tagad zīmols vēlas koncentrēties tikai uz elektromobiļiem.

Optiq cena vēl nav zināma, tomēr tai jābūt ievērojami zemākai nekā lielākajam Lyriq, ko piedāvā par 80 500 eiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.