Portugālē izstrādāts superauto Furia (+ FOTO)

Aston Martin Valkyie līdzīgo Adamastor Furia dēvē par portugāļu pirmo superauto.

Tagad arī Portugālei būs savs superauto. Par to parūpējušies inženieri no apvienības Adamastor, kas pieteikuši izteikti sportisko divdurvju kupeju Furia, plānojot saražot pavisam 60 šādus automobiļus.

Kā vēsta uzņēmuma paziņojums, Furia izstrādāts ņemot talkā vismodernākās tehnoloģijas, kas palīdzēja modelēt un izstrādāt aerodinamiski optimālas formas. Konstrukcijas recepte jau labi pārbaudīta – oglekļa šķiedras monokoks ar integrētu drošības karkasu, priekšējā un aizmugurējā balstiekārta ar dubultām svirām un spirālveida atsperēm, AP Racing bremzes ar sešu virzuļu suportiem priekšā un četriem virzuļiem aizmugurē, bet par dzinējspēku izvēlēts Ford GT twinturbo sešcilindru agregāts, kas attīsta vairāk nekā 650 Zs un 571 Nm.

100 km/h 4,56 m garā un tikai 1028 kg smagā automašīna sasniedz 3,5 sekundēs, 200 km/h – 10,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 300 km/h, vai nedaudz mazāk, ja izvēlēta sacīkšu modifikācija, kam svarīgāks par maksimālo ātrumu ir lielāks piespiedējspēks. Aizmugurējo riteņu piedziņas kupeja var darboties ar benzīnu vai sintētisko degvielu, bet jau pieminēto piespiedējspēku rada divi Ventura tuneļi aizmugurē, kas pie ātrums 250 km/h nodrošina 1,8 tonnas.

Furia būs pieejama koplietošanas ceļu versijā Road un sacīkšu trasēm piemērotajā modifikācijā Race.

Interesanti, vai portugāļu Furia varēs konkurēt ar Aston Martin Valkyrie arī cenu jomā, ja zinām, ka britu hiperauto maksā aptuveni 3 miljonus dolāru.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.