Volkswagen topmenedžeriem liedz izmantot dienesta Porsche automobiļus; to vietā Audi

Volkswagen koncerna vadošajam personālam izsniegs vienkāršākus dienesta automobiļus, sportisko luksusa Porsche vietā palūdzot pārsēsties uz Audi un Volkswagen.

Vācu koncerns ieslēdzis taupības programmu, liedzot aptuveni 200 darbiniekiem, kas līdz šim pārvietojās ar Porsche dienesta automobiļiem šādu iespēju. Izņēmums ir tikai tie darbinieki, kas strādā Porsche sistēmā, kā arī svarīgākās Volkswagen AG amatpersonas.

Lēmums ļaus koncernam ietaupīt miljoniem eiro, turklāt izrādījies, ka nereti dārgie un sportiskie Porsche dienesta auto atpakaļ tika atgriezti “nobružātā un nolietotā stāvoklī”. Šādu izšķērdību Volkswagen vairs nevar atļauties.

Tiesa, ne visi darbinieki piekrituši Volkswagen lēmumam par vienkāršāku dienesta auto izmantošanu un algu piemaksu nogriešanu, tādēļ Braunšveigas darba tiesā jau notiek prāvas, kurās autobūves korporācijas darbinieki nepiekrīt līguma nosacījumu pasliktināšanai.

Viens no auto giganta direktoru padomes locekļiem izteicies, ka vadošie vadītāji, kuri patiešām vēlas braukt ar Porsche, var tos atļauties iegādāties arī par savu naudu.

 

 

Foto: Porsche

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.