Vecie BMW ir bīstami – Takata gaisa spilvenu dēļ

Gandrīz 380 000 tirgū jau vairāk kā 10 gadus ekspluatētus BMW 3. sērijas automobiļus aicinās uz servisiem, jo ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) speciālisti atklājuši, ka šiem automobiļiem varētu būt uzstādītie bīstamie Takata drošības spilveni.

Atsaukumam pakļauti 3. sērijas sedani un universāli, kas ražoti no 2006. gada līdz 2011. gadam, turklāt NHTSA uzver, ka šajā gadījumā nav runa par rūpnīcas komplektāciju, bet par automobiļiem, kuriem to īpašnieki varētu būt patstāvīgi uzstādījuši sporta stūri.

Drošības speciālisti sarosījās, kad servisos sāka ierasties 3. sērijas automobiļi ar potenciāli bojātām nu jau neesošās Takata ražoto drošības spilvenu piropatronām.

Takata ražoto drošības spilvenu dēļ iepriekšējos gados visā pasaulē atsaukti gandrīz 70 miljoni transportlīdzekļu visā pasaulē.

Takata ražojumu bīstamība slēpjas tajā apstāklī, ka avārijas gadījumā piropatronai izsprāgstot, metāla drumslas var savainot cilvēku sejas un ķermeņus. Tiek uzskatīts, ka Takata spilvenu dēļ liels skaits cilvēku guvuši lielākus vai mazākus savainojumus, bet astoņi cilvēki to dēļ zaudējuši dzīvību.  

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.