Tesla piedāvā lielāku sniedzamību Model Y, taču – tikai par naudu

ASV elektroautomobiļu ražotājs Tesla darījis zināmu, ka Model Y gaitas rezervi var palielināt ar programmnodrošinājumu par 40 un 80 kilometriem, taču – ne jau par velti.

Lai palielinātu sava Model Y sniedzamību Tesla īpašniekam nebūs daudz jāpiepūlas – pietiks lejuplādēt jaunāko programmnodrošinājuma atjauninājumu Energy Boost un automašīna brauks par 40 vai 80 kilometriem tālāk, taču vien gadījumā, ja klients būs gatavs maksāt 1000 vai 1600 dolārus.

Izdevums Elektrek ziņo, ka Tesla klienti ASV jau redz šo jauninājumu savos mobilajos tālruņos, tiesa – ne visi, jo tā paredzēta versijai ar elektromotoru aizmugurē.

Nesen ražotājs atklāja, ka Model Y baterija ir lielāka nekā ziņots, tādēļ sniedzamību iespējams palielināt pat par 97 km, taču realitātē izrādījies, ka pieaugums ir mazāks.

Tesla nāca klajā ar paziņojumu, skaidrojot, ka sniedzamības aprēķins “balstās uz iekšējām simulācijām” un var atšķirties atkarībā no akumulatora vecuma un pat braukšanas paradumiem.

Daudzi īpašnieki uz ražotāja  piedāvājumu pagarināt sniedzamību par maksu reaģēja negatīvi, uzskatot, ka par pilnu funkcionalitāti samaksājuši jau pērkot automobili no Tesla.

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.