Zeekr 009 drošību pārbauda divkāršā triecientestā (+ VIDEO)

Ķīnas autoražotājs Zeekr pārbaudījis minivena 009 drošību, iesaistot to sadursmē ar 19 tonnas smagu kravas auto un gandrīz divas tonnas smagu krosoveru.

Lai pierādītu klientiem, cik drošs ir viņu ražotais transportlīdzeklis, Zeekr savam flagmanim bija izplānojis īpaši sūru scenāriju: vispirms “nulle nulle devītais”, braucot ar ātrumu 60 km/h, panāca 19-tonnīgu  trīsasu kravas automašīnu, bet dažus mirkļus vēlāk 1,8 tonnas smags vidēja izmēra krosovers ar ātrumu 55 km/h no ietriecās avarējušā minivena aizmugurē.

Pēc pasaules sadursmju testa metodēm katra sadursme ar ātrumu 55-60 km/h ir atsevišķs tests, tas ir, tie būtu divi atsevišķi pārbaudījumi ar diviem automobiļiem, katram testam izmantojot citu eksemplāru. Arī manekeni reti atrodas visās trīs rindās: parasti tiek vērtēta priekšā un aizmugurē braucēju drošība, neņemot vērā pēdējo rindu.

Zeekr izvēlējās grūtības augstāko pakāpi, ko elektriskais vens izturēja godam – pēc abām sadursmēm atvērās gan priekšējās, gan sānu durvis, vilces akumulators bija bez bīstamām deformācijām, bet vadītājs un pasažieri nopietnas traumas neguva.

Zeekr 009 ir 5,21 m garš elektrisks transportlīdzeklis, kas apveltīts ar 3,2 m riteņu garenbāzi un tiek piedāvāts 544 Zs divmotoru versijā, ar akumulatoru, kas nodrošina sniedzamību līdz 700 km pēc Ķīnas CLTC cikla. Zeekr 009 ir tehniskais dvīnis – ievērojami dārgākais un ar vājāku spēka iekārtu aprīkotais Volvo EM90.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.