Ar Stellantis atbalstu – Leapmotor uzkrauj pirmos elektromobiļus Eiropas tirgum

Leapmotor International Šanhajā uzpildījis transportkuģi ar elektriskās piedziņas automobiļiem, kas paredzēti Eiropas tirgum.

Ķīnas autobūves uzņēmums Leapmotor sūta pirmās automašīnas uz Eiropas ostām. Tie ir modeļi C10 un T03, kas tiks izplatīti, izmantojot partnera Stellantis atbalsta punktus.

Autobūves koncernam Stellantis pieder 51% Ķīnas elektromobiļu ražotāja akciju, un Leapmotor transportlīdzekļus tas piedāvās savos pārdošanas kanālos, līdz gada beigām visā Eiropā izveidojot 200 tirdzniecības vietu, bet turpmākajos divos gados to skaitu palielinot vairāk nekā divas reizes.

Leapmotor C10 ir D segmenta apvidus auto ar WLTP diapazonu līdz 420 km, savukārt T03 ir mazs piecu durvju pilsētas auto, un ar vienu uzlādi būtu jānobrauc aptuveni 265 kilometri.

Leapmotor ir 2015. gadā dibināts elektrisko transportlīdzekļu ražošanas uzņēmums, kas piedāvā modeļus C16, C10, C11, C01 un T03.

2024. gada maijā Stellantis un Leapmotor nodibināja kopuzņēmumu Leapmotor International BV, lai attīstītu piedāvājumu starptautiskajam tirgum.

 

Foto: Stellantis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.