BMW iesaista cilvēkveidīgos robotus (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums savā Spartanburgas rūpnīcā ASV veiksmīgi izmēģinājis cilvēkveidīgos robotus, kam bija jāveic specifiski uzdevumi.

Roboti tiek izmantoti automašīnu ražošanā gadu desmitiem, tomēr dažiem ražošanas posmiem ir nepieciešama jutība, kas ir tikai humanoīdiem robotiem. Šo izaicinājumu BMW apņēmies atrisināt sadarbībā ar vadošo robotu tehnikas ražotāju Figure, kas izstrādājis specifisku šādiem uzdevumiem piemērotu modeli Figure 02

Figure 02 ir cilvēkveidīgs robots, kas pārvietojas uz divām kājām un izmanto rokas ar pieciem pirkstiem. Paziņojumā presei BMW raksta, ka vairākas nedēļas ilgā izmēģinājuma operācijā Kalifornijas uzņēmuma Figure jaunākais humanoīds, robots Figure 02, veiksmīgi ievietoja lokšņu metāla detaļas īpašās ierīcēs BMW grupas rūpnīcas Spartanburgā virsbūves cehā, kuras pēc tam tiek saliktas kā virsbūves daļas. Šis ražošanas posms prasa, lai robotam būtu īpaši taustes spējas, uzsver vācu zīmols.

Savukārt robottehnikas ražotājs apgalvo, ka Figure 02 ir pasaulē vismodernākais humanoīdais robots, kas šobrīd ir pieejams tirgū. Robots spēj pilnīgi autonomi veikt neskaitāmus cilvēkam raksturīgus un ar divām rokām darāmus uzdevumus. Ar vienu akumulatora uzlādi šobrīd pietiek 5 stundām.

Kopā ar Figure BMW grupa pašlaik testē un novērtē, kā humanoīdus robotus var droši izmantot automašīnu ražošanā un savos tuvākās nākotnes plānu uzdevumos piemin autobūvē izmantojamo humanoīdu robotu tehnoloģiju novešanu līdz industrializācijai.

 

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.