Dodge paziņo elektriskā Charger cenas

Charger EV izrādījies ievērojami dārgāks par benzīna versiju, taču elektriskā piedziņa tam nodrošina arī būtiski lielāku jaudu.

Stellantis sastāvā iekļautais amerikāņu autoražotājs Dodge atklājis elektriskā muskuļauto Charger EV cenas, darot zināmu, ka pamata modelis  Daytona R/T maksās nepilnus 62 000 dolāru, bet par kupejas topversiju Scat Pack tiks prasīti 75 185 dolāru.

Salīdzinājumam: ar iekšdedzes motoru aprīkotais Dodge Challenger R/T pirms “noņemšanas no skatuves” maksāja 43 245 dolārus, bet R/T Scat Pack — 50 860 dolārus. Tātad elektriskais Charger ir par aptuveni trešdaļu dārgāks, tomēr ražotājs un arī žurnālisti mierina, ka jaunais Charger EV ir daudz modernāks, apveltīts ar pilnpiedziņu un krietni labāk aprīkots. Ražotāja dati rāda, ka tā arī ir – elektriskā Charger pamata versija attīstīs 502 Zs, bet Scat Pack rīcībā ir 680 Zs.

Dodge jaunā EV modeļa pārdošanu sāk ar dārgākajām un labāk aprīkotākajām versijām, vēlāk solot arī lētāku aizmugures piedziņas variantu un papildinot saimi ar benzīna Charger, kas būs komplektēts ar 3,0 litru Hurricane twin-turbo sešcilindru agregātu. Acīmredzot pieejamākas būs iespējas ar iekšdedzes dzinēju un vienu elektromotoru.

Jādomā, ka gaidāmie varianti arī kļūs par jaunā Dodge Charger pirktākajām versijām, jo īstie muskuļauto cienītāji nelabprāt pieņem elektrisko nākotni, kas nāk reizē ar būtiski augstākām cenām un met skatus iekšdedzes motoru Ford Mustang virzienā, kas kļuvis par teju vienīgo izvēli klasisko amerikāņu muskuļauto kupeju faniem.

Foto: Dodge

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.