Ķīnas elektroautomobiļu ražotājs HiPhi gatavojas bankrotam

Ķīnas autobūve attīstās strauji un šķietami nekas nevar novirzīt to no panākumu kursa. Tas attiecas uz vairumu šīs nozares pārstāvju, taču ne visiem veicas vienādi labi.

Gadās izņēmumi, piemēram, jaunuzņēmums HiPhi nespēja tikt galā ar visiem izaicinājumiem un spiests pacelt balto karogu. Pirmās ziņas par šī uzņēmuma slikto finansiālo situāciju parādījās jau šī gada februārī – tika vēstīts par to, ka HiPhi pārtraucis elektromobiļu ražošanu rūpnīcā Jančenā, darbinieki esot brīdināti par algu aizkavēšanos, bet dīleru centri ārvalstīs – slēgti. Par iemeslu, kādēļ uzņēmums nokļuva šādā situācijā, eksperti min pārāk ambiciozus plānus un sliktu vadību.

Rezultāts ir bēdīgs – HiPhi nav līdzekļu, lai segtu parādsaistības, uzņēmums nevar samaksāt saviem piegādātājiem. Tagad to gaida restrukturizācija, gatavošanās bankrota procedūrai un oficiāls paziņojums par bankrotu.

Cerību uz glābiņu praktiski nav: vienīgais potenciālais investors, kas varēja pamest glābšanas riņķi, bija Changan piederošais zīmols Avatr, taču arī tas esot atteicies no iespējamā darījuma.

2023. gadā HiPhi pārdeva 8000 automašīnu, bet trīs savas darbības gadu laikā – vairāk nekā 13 tūkstošus, piedāvājot savu produkciju arī Eiropā.

 

Foto: HiPhi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.