Problēmas ar elektroauto noietu – Volkswagen atliek prestižo Trinity projektu

Vadoties pēc pašreizējās tirgus situācijas, Volkswagen pārskatījis plānus attiecībā uz luksuss segmenta elektrisko krosoveru Trinity, kam vajadzēja nonākt tirgū 2026. gadā.

Elektriskais krosovers Trinity tika plānots, kā Volkswagen flagmanis, kas mestu izaicinājumu Tesla. Pēc sākotnējā plāna luksuss segmenta krosoveram vajadzēja nākt klajā 2026. gadā, taču jau pirms diviem gadiem kļuva skaidrs, ka tas nenotiks, nespējot atrisināt problēmas ar programmatūru. Vācu izdevums Handelsblatt raksta, ka toreiz tika apglabāta arī ideja par atsevišķu rūpnīcu tikai Trinity.

Tagad runas par šo projektu atsākušās, tiesa – pircējiem, kas no Volkswagen gaida kaut ko spilgtu un pārliecinošu, nāksies pagaidīt, jo pirmie Trinity varētu parādīties vien pēc gadiem sešiem, tas ir 2032. gada beigās.

Galvenais kavēšanās iemesls ir klientu šī brīža intereses trūkums par elektromobiļiem, kas izraisījis virkni jaunu lēmumu, tostarp attiecībā uz resursu ekonomiju. Tā Volkswagen nolēmis, ka esošās platformas var izmantot ilgāk nekā iepriekš bija plānots, bet dažus projektus var atlikt uz diezgan ilgu laiku.

Par Trinity jau teikts, taču tas nav vienīgais piemērs: pilnīgi jaunais krosovers T-Sport, kam vajadzēja ierasties 2029. gadā, būs jāgaida ilgāk – līdz 2031. gada beigām, bet ID.4 pēctecis, ko no 2028. gada plānoja ražot uz jaunās SSP platformas, uz konveijera nonāks līdz pat diviem gadiem vēlāk nekā plānots.

Tomēr ir arī labas ziņas – attiecībā uz pilnībā elektrisko Golf pēcteci nekāda kavēšanās netiek plānota, tādēļ pirmos automobiļus var gaidīt 2029. gada rudenī vai pat nedaudz ātrāk.

 

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.