Lamborghini Temerario – Huracan pēctecis iegūst 920 Zs (+ FOTO)

Lamborghini iepazīstinājis ar pilnīgi jauno Temerario, kas itāļu superauto ražotāja modeļu klāstā nomainīs Huracan.

Huracan ar savu V10 atmosfērisko motoru nu jau ir vēsture, bet vieta tukša nepaliek – to ieņem kupeja Temerario, ko darbina uzlādējamā hibrīdsistēma ar divu turbīnu 4,0 litru V8 un trim elektromotoriem. Divi no šiem e-motoriem piedzen priekšējos riteņus, trešais iebūvēts starp iekšdedzes motoru un 8-pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu.

Hibrīdsistēmas kopējā jauda ir 920 Zs, kas Temerario ļauj sasniegt 340 km/h, pirmajam simtam patērējot 2,7 sekundes, bet otro pieveicot pēc 7,3 sekundēm.

Vadītāja rīcībā ir City, Street, Sport, Corsa un Corsa ESC Off braukšanas režīmi, vairākas programmas, ieskaitot Drift Mode un Launch Control, kas nodrošina vēl vairāk adrenalīna, bet kontrolēt stabilitāti un nodrošināt saķeri palīdzēs Torque Vectoring vilkmes kontrole, aktīvie aerodinamikas elementi, vairāki Bridgestone izstrādāto riepu  Potenza Sport und Potenza Race varianti.

Iebūvēto bateriju, kas var nodrošināt arī pārvietošanos tikai ar elektrību, var uzlādēt brauciena laikā, izmantojot bremžu reģeneratīvo sistēmu vai arī 30 minūtēs, automašīnai stāvot un ar vadu pieslēdzoties maiņstrāvas rozetei ar jaudu līdz 7 kW.

Pēc vēlēšanās pieejama Lamborghini Vision Unit (LAVU) sistēma ar trīs video kamerām, kas ieraksta braucienu, piedāvā telemetrijas datus un fiksē braucēja (vai braucēju) emocijas ar salona kameras palīdzību.

Salonā arī sporta sēdekļi, stūre ar funkciju aktivizācijas iespējām un trīs ekrāni. Vadītāja paredzēts 12,3 collu mērinstrumentu ekrāns, vidū atrodas vertikāli novietots 8,4 collu informācijas un izklaides sistēmas ekrāns, bet pasažiera priekšā ir 9,1 collu displejs, kuram var pārsūtīt informāciju no centrālā ekrāna vai arī otrādi.

Lamborghini Temerario cena vēl netiek atklāta, taču par superauto priekšteci Huracan EVO prasīja vismaz 200 000 eiro, Huracan Tecnica – 238 000, bet  Huracan STO sākās no atzīmes 313 000 eiro.

Piebildīsim, ka Lamborghini Temerario lielākā brāļa Revuelto cena ir aptuveni 500 000 eiro.

Foto: Lamborghini

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.