2136 Zs jaudīgs elektroato – Rimac piesaka Nevera R (+ FOTO)

Horvātu elektroautomobiļu ražotājs Rimac prezentējis jaunu modelis – Nevera R, kas standarta sprinta distanci spēj veikt 1,81 sekundē – tik ātri, kā neviens cits sērijveida auto pasaulē.

Rimac Nevera pieder ātrākais ieskrējiena laiks no vietas līdz simts kilometriem stundā – 1,94 sekundes. Tā tas bija līdz brīdim, kad uz starta līnijas stājās Nevera R, kas šo pašu vingrinājumu var paveikt 1,81 sekundē – tā apgalvo ražotājs, piebilstot, ka arī 300 kilometri stundā sasniedzami rekord ātri – pēc 8,66 sekundēm.

Elektriskais hiperauto Rimac Nevera parādījās 2022. gadā, pārsteidzot ar 1914 Zs jaudu un 412 km/h maksimālo ātrumu, kas tam deva pasaulē ātrākā sērijveida elektroautomobiļa nosaukumu. Neraugoties uz milzīgo jaudu, ražotājs to pasniedza kā Hyper GT – visnotaļ arī ikdienā lietojamu transportlīdzekli, kas ar pilnībā uzlādētu bateriju var nobraukt līdz 490 km.

Tagad pasaulē laists vēl jaudīgāks variants – Nevera R, kas pieteikts kā Hyper GT Sportscar – vēl jaudīgāks , vēl asāks, vēl agresīvāks.

Jaunā hiperauto rīcībā ir 2136 Zs, kas ļauj pārrakstīt teju neticamos standarta Nevera dinamiskos rādītājus, zaudējot vien pēc maksimālā ātruma – Nevera R tas elektroniski ierobežots pie 350 km/h.

Pagaidām nav zināma Nevera R cena (standarta Nevera – 2,38 miljoni eiro), kā arī tas, vai 40 pieteiktie Nevera R eksemplāri iekļaujas kopējā 150 vienību skaitā, ko Rimac plānojis modelim Nevera.

 

Foto: Rimac

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.