Apsteidz Honda un Nissan – Ķīnas autoražotājs BYD pakāpjas uz 7. vietu pasaulē

Ķīnas lielākais autoražotājs BYD turpina palielināt tempu – saskaņā ar jaunākajiem saražoto automobiļu pārdošanas rādītājiem tam izdevies apsteigt Honda un Nissan, sasniedzot 7. vietu pasaulē.

Šī gada aprīļa-jūnija statistika liecina, ka BYD realizējis 980 000 automašīnu, kas ir par 40 procentiem vairāk nekā tajā pašā laika periodā 2023. gadā BYD ar aptuveni 700 000 pārdotiem eksemplāriem pirmo reizi sasniedzot pasaules lielāko autoražotāju desmitnieku.

Šogad BYD veicies vēl labāk, kas pēc otrā ceturkšņa rezultātiem ļāvis apsteigt Japānas ražotājus Honda un Nissan un nostāties 7. vietā.

Visvairāk automobiļu, 2,26 miljonus, šogad pārdevis Toyota, kas paliek vienīgais autoražotājs, ko BYD vēl nav apsteidzis. Tikmēr ķīnieši jau nolūkojuši nākamo mērķi – tas ir Ford, kas ar 1,04 miljoniem šogad pārdotu eksemplāru atrodas “šāviena attālumā”, turklāt arī nākošais sāncensis – General Motors ar saviem 1,29 miljoniem pārdotu auto nemaz tik tālu nav paguvis atrauties.  

Eksperti uzskata, ka BYD panākumu atslēga ir daudzpusīgā darbošanās un cenu politika – uzņēmums ir aktīvs ārzemju tirgos, kur šogad pārdoti 105 000 transportlīdzekļu (trīskārt vairāk nekā pērn) un var piedāvāt ļoti zemu cenu pašmāju elektroautomobiļu tirgū – piemēram, BYD Seagull cena Ķīnā var būt mazāka pat par 7800 eiro (pārvēršot no juaņām.

 

Foto: BYD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.