Izsolē pārdos vienu no dīvainākajām, taču vērtīgākajām auto kolekcijām pasaulē

Rūdija Kleina kolekcija tiek dēvēta par auto kapsētu, taču tas nekādā ziņā nemazina tās vērtību.

Rūdijs Kleins imigrēja uz ASV pagājušā gadsimta 50. gados un netālu no Losandželosas uzsāka biznesu, uzpērkot nolietotus Eiropas automobiļus un tirgojot to daļas. Veicās viņam diezgan labi, jo gadiem ejot auto kapsēta ne tikai ievērojami paplašinājās, bet arī ienesa tās īpašniekam pietiekami daudz naudas, lai varētu atļauties sev arī dažus visnotaļ retus un vērtīgus transportlīdzekļus, ko viņš turpināja uzglabāt daudz neraizējoties par labāku apstākļu nodrošināšanu.

Kleins nomira 2001. gadā. Kopš tā laika viņa ģimene ir saglabājusi neparasto vietu tādu, kāda tā bija, kamēr tur uzglabātie transportlīdzekļi pacietīgi gaidīja kādas pārmaiņas attiecībā uz savu likteni.

Tagad tādas pienākušas un 2024. gada oktobrī RM Sotheby’s rīkotajā izsolē vērtīgākie eksemplāri droši vien atradīs jaunas mājvietas.

Izsoles rīkotāji vēl nav atklājuši visas detaļas, taču eksperti jau ir atzīmējuši vairākus retus automobiļus, piemēram, Mercedes-Benz 500 K ‘Caracciola’ īpašā kupeja no Sindelfingenas, ko RM Sotheby’s raksturo kā “vienu no slavenākajiem pirmskara Mercedes-Benz” vai 1939. gada Horch 855 īpašais rodsters, kas ir vienīgais šī modeļa eksemplārs, kas izdzīvojis līdz mūsdienām.

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/RMSothebys

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.