Škoda uzsāk modernizētās Octavia ražošanu Kvasinas rūpnīcā

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda uzsācis sava populārākā modeļa Octavia modernizētā modeļa ražošanu.

Ražošana Kvasinas rūpnīcā uzsākta, lai nodrošinātu pieprasījumu un atbrīvotu jaudas Mlada Boļeslavā, kas līdztekus Octavia ražo arī Enyaq, Enyaq Coupe un Elroq.

Škoda preses relīze vēsta, ka pirmā modernās paaudzes Škoda Octavia no Mlada Boļeslavas ražošanas līnijas noripoja 1996. gadā. Tas bija pirmais modelis, kas tika pilnībā izstrādāts Volkswagen grupas paspārnē. 1998. gada martā Škoda prezentēja vēl ietilpīgāko Octavia Combi, kam 1999. gadā sekoja pirmais pilnpiedziņas variants.

Otrās paaudzes Škoda Octavia, kas tika ražota no 2004. līdz 2013. gadam, piedāvāja modernizētu dzinēju klāstu, uzlabotas tehnoloģijas, izturīgāku virsbūvi salīdzinājumā ar tā priekšgājēju, un lielais radiatora režģis ieguva trapecveida formu.

Trešā paaudze tika uzbūvēta uz Volkswagen grupas jaunās MQB A platformas un piedāvāja standarta bagāžnieka tilpumu 590 litru liftbekam un 610 litru universālam. 2017. gadā atjauninātais modelis tika aprīkots ar sadalītiem priekšējiem lukturiem ar papildu LED tehnoloģiju.

Pašreizējā ceturtā Škoda Octavia paaudze debitēja 2019. gada novembrī. Tā ir veidota uz atjauninātās MQB platformas. Dažus benzīna dzinējus var savienot ar vieglo hibrīda tehnoloģiju vai visu riteņu piedziņu. Pavasarī Octavia tika visaptveroši atjaunināts, ieviešot atsvaidzinātu dizainu, otrās paaudzes Matrix-LED priekšējos lukturus, vēl vairāk uzlabotas drošības un komforta funkcijas un jaunas funkcijas, tostarp ChatGPT integrāciju balss palīgā Laura.

Visās četrās mūsdienu paaudzēs ir saražoti aptuveni 7,5 miljoni Octavia.

Foto: Škoda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.