Atsaukums visiem elektriskajiem Mini

Aizdegšanās riska dēļ ražotājs atsauc pilnīgi visus Mini Cooper SE eksemplārus, kas ražoti no 2018. gada novembra līdz 2024. gada janvārim.

Mini brīdina, ka “potenciāli ietekmēto transportlīdzekļu augstsprieguma akumulatora baterijas korpuss var izrādīties nepietiekami hermētisks, kā rezultātā mitrums iekļūst akumulatorā un izraisīt izolācijas bojājumus.

Ja tas notiek, vadītājs redz paziņojumu par kļūdu un informāciju: “Braucienu var turpināt. Augstsprieguma sistēma.” Iespējami arī citi traucējumu varianti, piemēram, augstsprieguma akumulators var atslēgties un transportlīdzeklis varētu lēnām apstāties pat braukšanas laikā. Bīstamākais, ka transportlīdzekļa aizdegšanos nevar izslēgt pat tad, kad tas netiek izmantots un ir novietots stāvvietā.

Mini lūdz Mini Cooper SE īpašniekus ļoti nopietni uztvert šo atsaukumu, jo divi transportlīdzekļu aizdegšanās gadījumi jau ir fiksēti.

Fiziskā remonta vietā BMW paļaujas uz programmatūras atjauninājumu. Šī programmatūra ietver diagnostikas funkciju, kas droši nosaka izolācijas defektus augstsprieguma sistēmā un pēc tam izlādē akumulatoru līdz mazāk nekā 30 procentiem, lai ugunsgrēks nebūtu iespējams.

Ražotājs ziņo, ka atsaukumam visā pasaulē pakļauti 150 000 elektrisko Mini, no kurām 39 000 pārdoti Vācijā.

Foto: MINI

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.