Gaidām 2026. gadu: Volkswagen atdzīvinās vēsturisko zīmolu Scout

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen paziņojis, ka atgriezīs dzīvē vēsturisko zīmolu Scout, piedāvājot klientiem apvidus auto un pikapus ASV tirgū.

Pirmos soļus Volkswagen jau spēris – globālajā interneta tīmeklī izveidota Scout zīmola vietne ar gaidāmo modeļu prezentācijas dienu – 2024. gada 24.oktobri. interesanti, ka tieši tajā dienā apritēs 44 gadi, kopš pēdējais Scout automobilis noripoja no konveijera.

Saskaņā ar medijos pieejamo informāciju, nosaukums Scout apzīmē oriģinālo apvidus auto, kas tika ražots no 1961. līdz 1980. gadam. Mūsdienu Scout pieder Volkswagen un vācu koncerns to plāno izmantot, lai piedāvātu jaunu elektrisko transportlīdzekļu līniju, kas piemērota piedzīvojumu meklētājiem un cilvēkiem, kas dod priekšroku ietilpīgiem un izturīgiem automobiļiem.

Zināms, ka atdzimušā Scout sākotnējā klāstā būs divi modeļi: SUV un pikaps, turklāt iepriekš publicētais tīzeris daļēji atklāja gaidāmo jaunumu izskatu ar amerikāņu elektriskā ražotāja Rivian ražojumiem līdzīgu dizainu, ko raksturo kantainas formas un masīvs, gandrīz vertikāls priekšgals.

Saskaņā ar plānu, Scout automobiļu ražošana sāksies 2026. gadā.

Foto: Ekrānbilde no Scout

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.