Euro NCAP jaunākie testi: Audi – labi, Jeep – slikti (+ VIDEO)

EuroNCAP jaunākajos drošības testos pārbaudīti Audi Q6 e-tron, Ford Explorer, Subaru Crosstrek, Xpeng G6, Renault Symbioz un Jeep Avenger. Daži no šiem modeļiem izcēlās ar labu sniegumu, citi – pārsteidza negatīvā plāksnē.

Audi Q6 e-tron izcēlās ar piecu zvaigžņu vērtējumu, īpaši labi aizsargājot pieaugušos un bērnus. Šis rezultāts apliecina, ka Audi turpina pievērst lielu uzmanību drošībai un augstiem standartiem. Arī Ford Explorer, Subaru Crosstrek un Xpeng G6 atzīmējās ar pārliecinošu sniegumu, saņemot piecas zvaigznes.

Ne tik labi veicās Renault Symbioz, kas ieguva četras zvaigznes – zemāku atzīmi nekā tehniski līdzīgā Renault Captur iepriekšējās paaudzes, kuras tika novērtētas ar piecām zvaigznēm 2013. un 2019. gadā. Šis kritums, pēc Euro NCAP ģenerālsekretāra Mihiela van Ratingena vārdiem, liecina, ka Renault, šķiet, vairs netiecas būt drošības līderis savā nozarē.

Vislielāko pārsteigumu, diemžēl no sliktās puses, sagādāja Jeep Avenger, kurš saņēma tikai trīs zvaigznes, kas ir zems novērtējums, it īpaši ņemot vērā, ka tas ir Eiropas “Gada auto 2023”. Automašīnai bija vāji rezultāti sānu trieciena testā, kur īpaši tika izceltas problēmas ar krūškurvja aizsardzību. Turklāt Avenger nav aprīkots ar bērna klātbūtnes noteikšanas sistēmu un uzrādīja vāju veiktspēju sadursmju novēršanas testos ar gājējiem, motociklistiem un velosipēdistiem. Šie rezultāti ir satraucoši automašīnai, kas tiek pasniegta kā ģimenes auto.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.