Audi rūpnīcu Briselē varētu pārņemt Ķīnas Nio

Vācu mediji vēsta, ka nerentablo Audi rūpnīcu Briselē varētu pārņemt ķīnieši, turklāt, iespējams, Nio nav vienīgais Ķīnas ražotājs, kas šādā veidā cer tikt pie iespējas apiet ES uzliktās importa nodevas.

Audi ir atzinis, ka pircējiem par elektrisko Q8 e-tron ir maza interese, ražotne Briselē nenes peļņu un vienīgais risinājums, kas varētu glābt rūpnīcas kolektīvu no atlaišanas, ir atrast tai pircēju.

Saskaņā ar vācu medija Süddeutsche  Zeitung (SZ) informāciju, interesi par rūpnīcu izrādījis Ķīnas Nio, kas Briselē varētu izveidot savu automobiļu montāžu no detaļu komplektiem, šādā veidā apejot muitas nodevas, ko ES uzlikusi Ķīnā ražotajiem elektromobiļiem.

Oficiālā apstiprinājuma no Audi nav, taču avoti no ražotāja aprindām ziņo, ka Nio delegācija jau pabijusi rūpnīcā un darījums varētu tikt apstiprināts tuvāko dienu laikā.

Ķīniešiem tā būtu legāla iespēja apiet līdz pat 37% lielās muitas nodevas, savukārt Eiropas Savienībai tas būtu smags trieciens šī brīža situācijā, kad tā daudz runā par to, kā aizstāvēt Eiropas industriālo nākotni – īpaši pret Ķīnas draudiem.

Tiek minēts arī tas, ka Nio nebūt nav vienīgais Ķīnas uzņēmums, kas Audi un tā mātesuzņēmuma Volkswagen šī brīža smagajā situācijā saredz savu iespēju.

Foto: Ingars Tenis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.