BMW iepazīstina ar modernizēto 2. sērijas Gran Coupe

Četrdurvju modelis kļuvis jaudīgāks, taču motoru piedāvājums sarucis.

Parīzes autoizstādē pirmizrādi piedzīvojis arī BMW 2. sērijas Gran Coupe modernizētais modelis. No priekšteča tas atšķiras ar pilnībā jaunu radiatora resti (par piemaksu tās rāmis var būt izgaismojams), pārveidotiem bamperiem, gaisa pievadiem un lukturiem, kas izmanto diožu vai Matrix-LED (piemaksa) tehnoloģiju. Aizmugurē jauna dizaina lukturi ar jaunu iekšējo zīmējumu, kā arī pilnvērtīga četru stobru izplūdes sistēma jaudīgākajai versijai M235 xDrive Gran Coupe.

Salonā pirmoreiz šim modelim apvienotais Curved Display ar 10,25 un 10,7 collu ekrāniem, multivides iekārta uz iDrive 9 operētājsistēmas bāzes, kas atbalsta dažādus ciparu servisus, taču pieļauj tikai pārvaldi ar tausti vai balss komandām. Jaunie sēdekļi, kas jau sērijveidā elektriski regulējami un apsildāmi, būs piemēroti arī tālākam ceļam, bet M sporta sēdekļiem  par piemaksu var pasūtīt izgaismojamu logotipu un apsildes sistēmu.

Jaunākais modelis nedaudz pieaudzis izmēros, pievienojot 20 mm garumam (4546 mm) un 25 mm augstumam (1445 mm), platumam (1800 mm) un riteņu bāzei (2670 mm) paliekot bez izmaiņām. Nemainās arī bagāžnieka tilpums (430 l.), kas Mild Hybrid variantiem par 70 litriem mazāks.

Motoru palete apvieno četrus dzinējus ar 150-300 Zs jaudu. Dīzeļversija 218d attīsta 150 Zs, 220 un 220d benzīna un dīzeļa versijas attiecīgi 170 un 163 Zs, turklāt abi varianti elektrificēti, savukārt topmodeļa M235 xDrive Gran Coupe četrcilindru dzinējs izdod 300 Zs, nodrošinot ieskrējienu līdz simtam 4,9 sekundēs. Tam standarta aprīkojumā ir adaptīvā sporta piekare, tostarp sporta stūre un inteliģentā visu riteņu piedziņa. Ir pieejama arī M tehnoloģiju pakete uz sacīkšu trasēm orientētai veiktspējai, un tajā ietilpst papildu vieglās konstrukcijas detaļas, 19 collu kalti vieglmetāla riteņu diski un bremžu sistēmas detaļas no kompozītmateriāliem.

Visi dzinēji ir aprīkoti ar 7 pakāpju Steptronic pārnesumkārbu ar dubulto sajūgu standarta aprīkojumā.

Elektroniskie palīgi nodrošina daļēji automatizētu braukšanu noteiktos apstākļos un ietver tādas sistēmas kā brīdinājums par priekšējo sadursmi, brīdinājums par izbraukšanu no joslas, ceļa zīmju atpazīšana, kā arī parkošanās palīgs, ieskaitot atpakaļgaitas asistentu. Stūres koriģēšanas un joslu maiņas palīgs, kā arī automātiskais ātruma ierobežojuma palīgs un maršruta kontrole ir pieejami kā papildaprīkojums.

Modernizētās BMW 2. sērijas Gran Coupe cena sākas no atzīmes 41 400 eiro par 218 d dīzeļversiju, bet 300 Zs jaudīgais M235 pircējam izmaksās vismaz 59 700 eiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.