Krievi Ukrainas karā iesaista jaunās Sarmat 3 bruņumašīnas

Nesen izstrādātais militārais transportlīdzeklis jau manīts kaujas laukā.

Krievu mediji vēsta, ka viņu armijas rīcībā nonākusi viegli bruņota versija ar apzīmējumu STS Sarmat-3. tas ir pilnpiedziņas transportlīdzeklis ar kaujas svaru 3,5 tonnas un neaizsargātu kravas nodalījumu 100 kg pārvadāšanai, savukārt bruņām pasargātajā korpusā iespējams transportēt 900 kg smagu kravu vai 4 karavīrus.

Transportlīdzekļa dzinējspēks ir četru cilindru 150 Zs dīzeļdzinējs, kas nodrošina pārvietošanos ātrumu līdz 120 km/h, darbības rādiusam sniedzoties līdz 500 km.

Uz jumta atrodas tornis, uz kura var uzstādīt 7,62×54 mm vai 12,7×108 mm ložmetējus, AGS-17 automātiskos granātmetējus vai sistēmu Kornet ATGM.

Ir paplašināta versija ar apzīmējumu STS “Sarmat-3ME”, kas paredzēta medicīniskās evakuācijas uzdevumu veikšanai. Medicīnas versijā iekārtota vieta ārstam un sanitāram, kā arī divi sēdekļi vai divas nestuves ievainotajiem. Šai versijai ir tādas pašas īpašības attiecībā uz kaujas svaru un ātrumu, taču kravnesība ir samazināta līdz 700 kg, jo palielinās bruņu virsma.

Medijs arī ziņo, ka armijai nepieciešami dažādas nozīmes transportlīdzekļi, ko apliecina ķīniešu Desertcross bezdurvju visurgājēju aktīvā izmantošana.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.