Gatavojas laist klajā „BMW Isetta” repliku

Šveices kompānija “Micro Mobility Systems”, kas kopš 1990.gada ražo skrejriteņus „Micro” (ASV tirgū tie pazīstami ar zīmolu „Kick”), Ženēvas autoizstādē demonstrē savu pirmo automobili.

Faktiski kompānijas dizaineri un konstruktori ir izgatavojuši „BMW Isetta” 1955.gada modeļa repliku, kas nosaukta par „Microlino”. Pirmie mazauto fotoattēli tika publicēti pērnruden. Pēc tam tas ticis izrādīts vairākos sabiedriskos pasākumos, bet šī ir pirmā reize, kad „Micro Mobility Systems” ar savu ekstravaganto lolojumu piedalās specializētā auto industrijas izstādē.

Tieši tāpat kā „BMW Isetta” arī „Microlino” ir divas braucēju vietas un vienas, priekšā novietotas durvis, kas atveras kopā ar vējstiklu. No stikla šķiedras un metāla karkasa darinātā virsbūve pavisam nedaudz atšķiras no oriģinālā modeļa. Dizaineri tikai piekoriģējuši aizmugurējā spārna formu un uzstādījuši izmēru ziņā lielākus, spožākus lukturus.

„Microlino” par spēka agregātu kalpo elektromotors ar 15 kW jaudu. Kompakta litija-jonu akumulatoru baterija nodrošina tam spriegumu aptuveni 100 km veikšanai. Starp citu, šis mazulis spēj attīstīt līdz 100 km/h lielu ātrumu!

Kā liecina ražotāja izplatītā informācija, „Micro Mobility Systems” plāno uzsākt “Microlino” sērijveida izlaidi 2017.gada beigās. Tā cena varētu būt ap 9000 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.