Bureko 6×6 – pseido Hummer no Čehijas

Čehu kompānija Burekone S.R.O. izgatavojusi pikapu Bureko 6×6, kas vizuāli līdzīgs ne vien savulaik ražotajam amerikāņu bezceļu monstram Hummer, bet arī ne mazāk iespaidīgajam vācu trīsasniekam Mercedes G AMG 6×6.

Patiesībā Bureko 6×6 konstrukcija ir vēl sarežģītāki „asorti,” jo automobiļa tehnisko pamatu veido britu Land Rover Discovery.

No Discovery aizgūts 2,9 tonnas smagā spēkrata dzinējs – V6 dīzelis ar 256 ZS jaudu un maksimālo griezes momentu 600 Nm, kā arī astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Arī „divkabīnes” salons patapināts no Discovery, tādēļ vadītājam un pasažieriem par komfortu jāraizējas nebūs. Vēl vairāk – ražotājs sola britu apvidniekam līdzīgu degvielas patēriņu (zem 10 litriem), kas dzīvē diez vai ir sasniedzams  un maksimālo ātrumu 155 km/h (kas izklausās ticamāk).

Neraugoties uz samērā brutālo izskatu un veselām trim asīm, Bureko 6×6 nav nemaz tāds monstrs, kā varētu gaidīt. Automašīna ir 2,17 m plata, 2 m augsta un 5,15 m gara, pēdējā rādītājā pat par 10 cm atpaliekot no Volkswagen pikapa Amarok (5,25 m). Tieši tādēļ arī čehu pikapa kravas kastes ietilpība nav diez ko liela un maksimālā kravnesība ir tikai 349 kg.

Pagaidām čehi uzbūvējuši divus šādus pikapus, ko var iegādāties ikviens, ja vien nav žēl 141 000 eiro, ko ražotājs prasa par savu darbu. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.