Horvātijas varenauto “Rimac” pārspēj “Tesla” un “Ferrari” (+ video)

Britu sacīkšu braucējs Arčijs Hemiltons noskaidrojis, kurš no trim superauto ir ātrākais dragreisa distancē, “uz paklāja” aicinot horvātu Rimac Concept One, amerikāņu Tesla Model S P90D un itāļu Ferrari LaFerrari.

Youtube portālā publicētajā video redzams, ka ceturtdaļjūdzes distancē (402 m) horvātu supermašīna pārspēj gan pilnībā elektrisko Tesla, gan hibrīda Ferrari, kur apvienots iekšdedzes dzinēja un elektromotora spēks.

Tesla Model S P90D ir sedana Model S jaudīgākā modifikācija, kas aprīkota ar diviem elektromotoriem (503 un 259 ZS), kā arī 90 kilovatstundu akumulatoru bloku. Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h šādi komplektēts elektromobilis sasniedz 2,8 sekundēs.  

Savukārt hibrīda kupejai Ferrari LaFerrari iebūvēts 6,3 litru 12 cilindru benzīna motors un 120 kilovatu elektromotors, kuru apvienotā jauda ir 963 Zs. Pirmo simtu itāļu varenauto sasniedz 3,0 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 350 km/h.

Rimac Concept One komplektē ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 1088 Zs un 1600 Nm, bet enerģijas krājumi tiek glabāti 92 kilovatstundu akumulatoru bateriju blokā. No vietas līdz simtam Rimac paātrinās 2,8 sekundēs un var sasniegt 305 km/h (elektroniski ierobežots).

Saskaņā ar Wikipedia informāciju, horvāti uzbūvējuši astoņus Rimac One eksemplārus, kas pārdoti par nepilnu 1 miljonu dolāru katrs. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.