Ķīnā parādīts “MG” elektriskās kupejas koncepts (+ foto)

Ķīnas kompānijai “SAIC” piederošā auto marka “MG” pašlaik notiekošajā Šanhajas autoizstādē demonstrē elektriskās kupejas “E-Motion” konceptu, kas par sērijveida modeli pārtaps līdz 2020.gadam.

Divdurvju kupeja ar augšup paceļamām durvīm aprīkota ar “SAIC” speciālistu izstrādātu spēka iekārtu – jaudīguelektromotoru, kas ieskrējienu līdz 100 km/h spēj nodrošināt nepilnās četrās sekundēs. Detalizētāku informāciju ražotājs nesniedz, vien norāda, ka strāvas krājumu pietiks aptuveni 500 km distancei.

“E-Motion” salonā iebūvēti sēdekļi četriem braucējiem. Tie atdalīti ar augstu centrālo tuneli, kura virsmā iestrādāti sensoru paneļi multimediju iekārtas un dažādu automobiļa funkciju pārvaldīšanai. Tādi paši paneļi iebūvēti arī priekšējo durvju apšuvumā, bet „digitalizācijas pēdas” redzamas arī vadītājam priekšā, kur par to atgādina ciparu mērinstrumentu panelis.

Automašīnai ir liels stiklots jumts, kas aizmugurē stiepjas līdz pat bagāžnieka vākam, ne mazāk iespaidīga izmēra difuzors un vertikāli aizmugures lukturi. Priekšējie lukturi apgādāti ar speciāliem aizvariem, kas pielāgo gaismas starus attiecīgajai satiksmes situācijai.

Mediji vēsta, ka “MG” vērtēs apmeklētāju attieksmi un tad pieņems galīgo lēmumu par elektriskās kupejas ražošanu. Ja projektam tiks dota zaļā gaisma, sērijveida modeļa cena nepārsniegšot 40 000 dolāru.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.