Pininfarina ar savu otro modeli (+ FOTO)

Itālijas dizaina meistari no pazīstamā kolektīva Pininfarina Automobili pieteikuši savu jaunāko projektu – konceptuālo elektriskās piedziņas krosoveru Pure Vision.

Pininfarina Automobili, kas šodien nodarbina aptuveni 700 cilvēku, 1930. gadā dibināja Batista Pininfarina. Uzņēmums nodarbojās ar dizaina pasūtījumiem un piedalījās dažādus projektos ar Ferrari, Maserati, General Motors u.c. ražotājiem, taču pirms dažiem gadiem nolēma pievērsties arī automobiļu ražošanai vistiešākajā veidā.

Pirmais itāļu projekts bija veltīts uzņēmuma dibinātājam un ir pazīstams ar nosaukumu Battista. Tas tika izstrādāts kopā ar horvātu Rimac jeb precīzāk, ar Bugatti Rimac, un tiek dēvēts par „elektrisko hiperauto”.  

Ar jauno projektu Pure Vision Pininfarina iezīmē ceļu uz jaunu attīstības virzienu, liekot uzsvaru uz luksusa elektrisko sporta krosoveru ražošanu.

Jaunā modeļa tehniskie parametri vēl netiek atklāti, tādēļ nāksies paciesties līdz augusta beigām, kad automobiļu festivālā Monterejā (ASV) paredzēta tā pirmizrāde.

Foto: Pininfarina

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.