Lamborghini iepazīstinājis ar konceptu Lanzador; sērijveida modelis 2028. gadā (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Lamborghini nodemonstrējis sava pirmā pilnībā elektriskā modeļa konceptu. Tas ir elektrisks krosovers Lanzador, kas uz konveijera tiks likts pēc aptuveni četriem gadiem.

Medijos ja kādu laiku iepriekš raisījās diskusijas par to, kas īsti ir Lamborghini Lanzador. Taisnība izrādījās tiem, kas lika uz elektrisko krosoveru. Jā, tas būs sportiskā automašīnu ražotāja pirmais pilnībā elektriskais modelis, turklāt krosovers, taču atšķirībā no jau piedāvājumā esošā Urus (tagad tikai hibrīds), Lanzador ir trīs durvju virsbūve.

Attēlos redzams, ka koncepts apveltīts ar augstu klīrensu, lieliem riteņiem, šauru logu līniju un Lamborghini raksturīgo virsbūvi ar asiem stūriem un taisnām līnijām.

Salonā sporta sēdekļi, stūre ar saplacinātām malām, ciparu mērinstrumentu panelis un ekrāns, kas iebūvēts ne pa vidu, bet tieši priekšā pasažierim. Sēdvietu konfigurācija 2+2, aizmugures pasažieriem pieejami priekšējo sēdekļu atzveltnēs iebūvēti skārienekrāni, priekšējos atdala augsts ķīļveida elements ar sīklietu uzglabāšanas nodalījumiem.

Informācija par Lanzador spēka iekārtu nav publicēta, taču minēts, ka koncepta pamatā Volkswagen Scalable Systems Platform (SSP), kas paredz līdz 1700 Zs jaudīgus spēka avotus.

Foto: Lamborghini

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.