Ķīnai un Eiropai: jaunums no Korejas – Kia EV5 (+ FOTO)

Kia modeļu klāstam pievienojies jaunais krosovers EV5, ko eksperti nodēvējuši par elektrisko Sportage.

Kia EV5 ir otrs elektriskās piedziņas modelis pēc EV6, kas tiks ražots un pārdots Ķīnā. Pircējiem tas kļūs pieejams jau 2023.gadā, citus reģionus pievienojot ar 2024.gadu.

Pēc izmēriem EV5 līdzinās Sportage pagarinātajai modifikācijai, ir 4,6 m garš un apveltīts ar 2,75 m garenbāzi.  Automašīnas pamatā ir E-GMP platforma un sākotnēji krosovers būs pieejams ar aizmugures riteņu piedziņu, ko nodrošina viens 218 zirgspēku elektromotors, bet 82 kWh baterija pēc ražotāja informācijas ļaus ceļot līdz 600 km.

Vēlāk tiek solīta arī divmotoru versija, kas ir ticamāks variants Eiropas tirgum. Tiek uzskatīts, ka Eiropā korejiešu krosovers varētu konkurēt ar Volkswagen ID.4 (sniedzamība aptuveni 531 km).

Ražotājs atklājis, ka Ķīnas tirgū EV5 varēs nopirkt vairākās salona apdares versijās, ieskaitot variantu ar eco-leather ādas apdari, taču dabīgās ādas apdare neparedzot pat par piemaksu.

Kia EV5 veidots balstoties uz pētījumiem par to, ka jaunākā cilvēces paaudze automobili uzskata par ko vairāk nekā iespēju nokļūt no punkta A uz punktu B. Tā saucamie Millennials automašīnu mēdz izmantot arī kā dzīves un darba telpu kā mimimums, tādēļ inženieri ar īpašu rūpību iekārtojuši komforta apgaismes sistēmu, kas darbojas pakāpēs 0-10 un brīdina, ja pārkāpts noteiktais ātruma limits, izveidojuši roku balstu, kas integrēts sēdeklī un, ja to nolaiž pilnībā, iegūst vairāk telpas salonā. Šim nolūkam arī režīmu izvēles svira pārcelta uz stūri, bet funkciju slēdži uz priekšējā paneļa lielākoties ir izgaismotas skārienvirsmas, neizjaucot ideju par līdzeno virsmu.

2024.gadā gaidāms vēl viens elektriskās piedzinās modelis – EV9.

 

 

Foto: Kia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.