3,7 sekundes līdz simtam – Porsche iepazīstina ar visu laiku visjaudīgāko Cayenne (+ FOTO)

Porsche prezentējis krosovera Cayenne saimes jaudīgāko pārstāvi Turbo E-Hybrid, kas 100 km/h spēs sasniegt 3,7 sekundēs, maksimālajam ātrumam pietuvojoties 300 km/h.

Šādu sniegumu vācu krosoveram nodrošina uzlādējamā hibrīdiekārta, kas sastāv no benzīna V8 ar turbokompresoru un 599 ZS jaudu apvienojumā ar 176 ZS elektromotoru. Iekārtas kopējā atdeve ir 739 ZS, kas padara to par visu laiku visjaudīgāko Cayenne. Līdz 100 km/h šāds krosovers paātrinās 3,7 sekundēs un var sasniegt 295 km/h, taču par piemaksu var iegādāties GT paketi, kas veiktspēju paceļ vēl augstākā līmenī. Paātrinājums līdz simtam šajā gadījumā kupejas modelim 3,5 sekundes, maksimālais ātrums – 305 km/h.

Hibrīdiekārtas sastāvā iekļauto 25,9 kWh bateriju var uzlādēt 2,5 stundās no parastās 220V ligzdas, izmantojot konstrukcijā iekļauto 11 kW lādētāju. Uzņēmums apgalvo, ka elektriskā režīmā veicamā distance ir palielinājusies salīdzinot ar iepriekšējo versiju, taču  nesniedz konkrētus skaitļus.

Ja vēlaties Cayenne Turbo E-Hybrid krosoveru un tās Coupe modeli atšķirt no ciltsbrāļiem, tad jāpievērš uzmanība tādām detaļām kā lielākas dzesēšanas atveres gaisa pievadei, spīdīgi melni gaisa plūsmas novirzītāji, riteņu arkas un aizmugures difuzors virsbūves krāsā, divi hromēti izpūtēju uzgaļi, sarkani bremžu suporti. Komplektā HD Matrix LED priekšējie lukturi.

Salonā alumīnija dekori, jumts ar Race-Tex pārklājumu, GT sporta stūre ar apsildi, režīma slēdzis ātrai un tiešai vēlamā braukšanas režīma izvēlei un ādas sporta sēdekļi ar 18 dažādiem iestatījumiem.  Pie aprīkojuma pieder ciparu mērinstrumenti ar maināmām displeja opcijām, jauna dizaina viduskonsole un papildu pasažiera displejs.

Vācijā Cayenne Turbo E-Hybrid var pasūtīt jau tagad. Cena 176 324 par SUV modeli, kupejas modifikācija maksās vismaz 179 775 eiro, bet Cayenne Turbo E-Hybrid ar GT paketi – 208 454 eiro.

Foto: Porsche

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.